I slutet av november utexaminerades en ny kull av poliser från polishögskolan. Av dessa 593 polisaspiranter kommer 160 börja arbeta i Polisregion Sthlm. Enligt Polismyndigheten kommer merparten tillföras lokalpolisområdena för att stärka den lokala närvaron.

Tyresö tillhör Polisområde Stockholm syd, där hela 55 polisaspiranter kommer börja arbeta. Riksdagsledamoten Mathias Tegnér (S) är mycket nöjd:

– Tyresö ska vara tryggt, oavsett plats eller tids på dygnet. För att åstadkomma detta är fler poliser helt avgörande. Därför är jag glad att vi kan hälsa 55 nya poliser välkomna till vårt polisområde.

Just nu består polismyndigheten av 20 900 poliser, inklusive polisaspiranter, vilket är ett nytt rekord för antal poliser i Sverige. Dessutom har Polismyndigheten lyckats återrekrytera över 150 poliser som tidigare slutat. 

– Sedan jag kom in i riksdagen 2014 har den socialdemokratiskt ledda regeringen tredubblat antalet platser på polisutbildningen. Dessutom har antalet som slutar minskat och antalet som återvänder ökat. Det gör att vi ligger före tillväxtplanen om 10 000 fler polisanställda till 2024. Det är rent ut sagt fantastiskt!

– Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att vi bara kan bryta nyrekryteringen till kriminalitet genom ett mer jämlikt samhälle. Vi behöver bryta bostadssegregationen och en skola där alla får en bra chans. Vi  behöver se till så att alla kan vara del av idrottsrörelsen och att det finns exempelvis fältassistenter som kan fånga upp unga innan det går fel, avslutar Mathias Tegnér (S).

 

Foto: TN Natalie Beser | Mathias Tegnér (S), riksdagsledamot för Tyresö

Dela