Visst fanns det utrymme för dramatik när Hockeyettan Östra skulle avgöras. Mellan THH, Wings och Strömsbro skiljde endast två poäng i kampen om de två sista platserna i Allettan. Det som krävdes var vinst mot jumbon Segeltorp i den sista matchen något som inte verkade omöjligt på förhand.

Trevlig stämning i hallen där Energikällan (matchvärd) bjöd på mustig gulasch till den månghövdade publiken. Med drygt 370 åskådare i ryggen såg det ut att bli en enkel seger.

Desto jobbigare då att Viktor Lundahl släppte förbi sig 0-1 redan efter 23 sekunder. Man frågade sig om det var nerver, underskattning eller både och. 12:58 in i den första perioden hade Joel Thulin och Matthias Sundberg vänt på den steken och när Edvin Hammarlund satte 3-1 med 45 sekunder kvar av perioden kunde publiken luta sig tillbaka och njuta av gulaschen. Resten blev en transportsträcka och matchen slutade 7-1.

Jole Thulin blev också seriens bästa målskytt med 14 mål på 18 matcher. Nu väntar vi spänt på att spelprogrammet för Allettan ska släppas, och få veta vilken serie som THH hamnar i.

Niklas Wennergren

Foto: TN Niklas Wennergren |

Joel Thulin ensam mot sex Segeltorpsspelare, men lugn det brukar ordna sig ändå.

Dela