Tyresö FF´s damer såg till att avsluta i stil inför hemmapublik i solgasset på söndagseftermiddagen.

Lawlaw Nazeri slog till två gånger i den första halvleken och såg till att TFF hade en lagom stor ledning att gå på till den andra halvleken. Nazeri, Sofie Thörnqvist och Kim Hedlund af Schmidt utgick i paus för att ge plats för trion Victoria Isaksson, Frida Thörnqvist och Tess Boström. Något som troligen var bestämt redan i förväg.

TFF var överlägsna och det var en utmärkt dag för skyttedrottningen Maria Poli att bättra på sin målskörd. Poli satte två mot sina forna lagkamrater och slutade på 16 gjorda mål och en tredjeplats i skytteligan. Då ska vi inte glömma bort att Poli slet oerhört hårt med målskyttet i de första omgångarna innan det lossnade.

Sista målet för säsongen stod Lina Malmborg för. Victoria Isaksson frispelade Malmborg som kom runt på högeryttern och med en känslig lobb enkelt lyft in bollen över Kayla Kim i Telges mål.

Efter matchen så avtackades lagledaren Christer Bakai och den avgående tränarduon Carolin Sjöblom och Peter Sjunnesson.

– Det kändes lite underligt på matchgenomgången. Man ville så gärna att det skulle få gå ut och ha kul och att det skulle bli en bra avslutning, sa Sjöblom till TN efter matchen.

Niklas Wennergren

Foto: TN Claus Meyer |

Dela