På Annandag påsk tog Tyresö Royal Crowns sin första vinst för säsongen. Tyresölaget som spelar i Superserien tog emot Limhamn Griffins på Tyresövallen i isande påskvind i seriens andra omgång.

Matchen slutade 17-6, efter en sen reducering från det gästande Malmölaget. Hemmalaget startade mycket bra och efter två touchdowns i första halvlek ledde Tyresö med 14-0 i halvtid, vilket gjorde att åskådarna inte bara kunde njuta av resultatet utan också av vårsolen som tittade fram.

I början av andra halvlek och därmed tredje kvarten startade gästerna från Malmö starkt, med flera lyckade springspel men kom inte längre än till 30:e yardlinjen och sedan gick anfallet i stå. I slutet av drabbedes Limhamn av dubbel olycka, dels fick de en spelare skadad vilket gjorde att matchen fick pausas under 20 minuter tills en ambulans hade kommit, dels för att lagets quarterback Christian Lisby kastade en tveksam passning, som bröts av Tyresö och interceptionen var ett faktum och Tyresö fick börja anfalla från en utmärkt position, inom 10 yards från skånelagets målområde. Tyvärr lyckades inte Royal Crowns offensiva linje helt, men anfallet och kvarten avslutades med ett field goal och ställningen 17-0.

Även den fjärde kvarten startar Limhamn stark med flera springspel, men denna gång avslutas anfallet med en fumble, dvs. att en spelare tappar bollen. I slutet av matchen pressar gästerna på framåt och med tre minuter kvar av matchen gör Limhamn en touchdown, men däremot lyckas skåningarna inte göra en extrapoäng, vilket innebär att matchen slutar 17-6 och därmed lyckades Tyresö Royal Crowns vinna sin första match för säsongen. På söndag möter Royal Crowns Örebro Black Knights på Behrn Arena, laget som slog ut Tyresö i SM-semifinal både 2014 och 2015. Nästa hemmamatch spelas mot Stockholm Mean Machines och sänds på TV4-sport.