När bostadsbyggandet har tvärnitat i hela landet går Tyresö kommun i en lite annan riktning. Bostadsbolaget Klövern satte spaden i marken för ett av två planerade projekt i kommunen. Nu startar bygget av 205 bostäder i Södergården i Trollbäcken.

Klövern har också ett kommande projekt i Bäverbäcken bredvid golfbanan. Det är Klöverns tredje spadtag på kort tid och är ett av företagen som satsar sig ur den rådande byggkrisen.

Tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande, Anders Linder, och vd:n för byggentreprenören 2xA, Thomas Carlsson, tog Klöverns vd Rickard Langerfors de tre första spadtagen för bygget som ska stå klart för inflytt under hösten 2026.

– Det är positivt med ett tillskott av attraktiva hyresrätter i en kommundel som Trollbäcken, säger Anders Linder. Många trollbäckenbor har bott i detta traditionella villaområde länge och vid en generationsväxling i boendet är hyresrätten väldigt bra alternativ. Man kan alltså bo kvar där man trivs och har sina rötter utan att binda upp ett kapital.

Dela