Tyresö Hanviken Hockey lyckades sno åt sig en poäng när Tyresölaget idag spelade mot Piteå HC i Piteå. Trots en förlust med 5-4 efter straffar, var detta en stark avslutning på THH:s norrlandsturné, eftersom Tyresölaget lyckades hämta in både ett underläge 3-1 och 4-2

När matchen väl gick till förlängning och straffar förlorade dock THH i den femte straffomgången. Piteålaget låg tvåa i Allettan Norra inför matchen och var utan tvekan favorittippade inför matchen.

THH började sin Norrlandsturné med en 3-0 förlust i Sundsvall under lördagen, men studsade dock tillbaka från gårdagens nederlag i Brandcode Center genom att ta ledningen redan 03:14 in i matchen mot Piteå genom Oskar Ståhl. Sedan gick matchutvecklingen inte THH:s väg. Mindre än två minuter senare kvitterade hemmalaget från Norrbotten. Trots att Tyresö Hanviken vann skottstatistiken i första perioden, så var resultatet alltså 1-1, efter tjugo spelade minuter.

Andra perioden började verkligen inte som THH hade förväntat sig då Linus Hedman efter ynka nio sekunders spel gjorde 2-1 för hemmalaget. Fortsättningen blev synnerligen inte bättre. Efter totalt 30 sekunders spel i andra perioden gjorde Piteå ytterligare ett mål, vilket innebar två mål på en halvminut för norrlänningarna. Efter knappa 15 minuter spelade i andra perioden reducerade THH till 3-2 genom kvällens andra mål av Oskar Ståhl.

Tredje perioden började också rafflande och i högt tempo. Halvannan minut in i perioden tog Piteå ledningen med 4-2, men THH reducerade till 4-3 i numerärt överläge genom Tim Kämpeberg. Trots att Piteå vann skotten i perioden, så lyckades Tyresölaget kvittera till 4-4 efter tolv minuter spelade, genom centern Adam Falk. Samme Falk som värvades till THH så sent som i december från seriekonkurrenten Väsby IK. I slutet av tredje perioden blev bortalagets Daniel Ohlsson utvisad för crosschecking, men trots viss press lyckades THH stå emot och vid full tid stod det 4-4 på resultattavlan i isstadion LF-Arena.

Under sudden death lyckades båda lagen skapa chanser och båda lagen hade tre skott var på mål. Nar matchen väl gick till straffläggning behövdes tio straffar för att få till ett mål och därmed avgörandet för Piteå genom Carl Holmner-Härgestam.

Matchresultatet innebär att THH ligger på åttonde plats i Allettan Norra i en haltande tabell. För Piteså del innebar vinsten att norrbottningarna passerar Hudiksvall som förlorade mot Kiruna. På onsdag den 24:e januari klockan 19:00 spelar Tyresö Hanviken Hockey just mot den tidigare serieledaren numera serietvåan Hudiksvall för att sedan återvända till vägarna för en bortamatch på lördag mot Lindlöven i Lindesberg.