Ett strålande solsken och en grön, nyklippt gräsmatta gav inramningen av bottenmötet i Division 2 Östra Svealan för damer de bästa förutsättningarna för en redig fotbollsfest.

Det blev aldrig det raffel som man förväntade sig när seriens båda tabelljumbos möttes. Hanvikenoch Telge United har endast gnetat ihop en poäng var och Telges 41 insläppta på sju matcher skvallrade en del om vart det här lutade. Det tog endast fyra minuter för Vicky Simone Daniel att spräcka nollan och efter sex minuter hade Lisa Ebbvik Ivars utökat till 2–0. Trots det så var spelet relativt jämnt under den första halvleken även om United sällan kom fram till något som oroade Josefin Backström i hemmamålet.

Hanviken har förlorat ett par spelare av klass till lag högre upp i seriesystemet. Det är så klart ett sundhetstecken, men det tar tid att spela in nya unga förmågor. Denna soliga dag fanns det dock inga moln på himlen, Viken öste på och fick kontinuerlig utdelning på sina chanser. När Kiry Bueno Rumie satte 3–0 med tio kvar av första halvlek var matchen mer eller mindre vunnen.

I den andra halvleken mattades spelet en aning. Värmen tog ut sin rätt och det blev utrymme för fler misstag av trötta Telgespelare. Med 13 minuter kvar på matchuret gled Linn Ebbvik Ivars majestätiskt upp på sin vänsterkant och serverade Julia Salander ett fint inspel som betydde 4–0. Ebbvik Ivars såg på övertid till att sätta sitt andra mål för dagen innan Lina Candell avslutade målfrosseriet.

Resultatet ger HSK andrum och man kliver nu upp ovanför nedflyttningsstrecket med samma poäng som Älta IF och Rågsved. Det är just Älta som man möter nästa match (1/6) på bortaplan, en drabbning som ju ingen vill missa.