Det blev seger och ytterligare ett viktigt kliv mot Division 3 för Tyresö FF, på onsdagen, då man besegrade Tullinge TP borta på Brantbrink.

Den reslige mittbacken Kevin Salomonsson har fått korn på målet och gav TFF ledningen redan i åttonde minuten. Salmonsson har tidigare påstått att han i sin ungdom var lite av en Tottikaraktär på planen, något som hans lagkamrater avfärdat, men kanske har han ändå rätt.

Tyresö hade också med sitt nyförvärv från Spårvägen Peter Border i startelvan, dock utan att han kom med i målprotokollet.

Tillinge TP kvitterade i den 37:e minuten, men Josef Rakez såg till att gästerna hade med sig en uddamålsledning in i pausen. Det var också Rakez som ökade på Tyresös ledning till 3-1 fem minuter in i den andra halvleken.

Efter det hade man bra kontroll över händelserna och matchen i stort. Visst reduserade TTP till 2-3 med ganska gott om tid kvar, men Johan Holmqvist så fem minuter senare till att Tyresö behöll sin tvåmålsledning.

Även den starka forceringen mot slutet av matchen reddes ut med galans och man är nu fyra poäng före Tullinge, som har en match mindre spelad. Dessutom så ska det nog skickas ett tack kort till Vendelsö IK som fullkomligt krossade trean i tabellen, Hägerstens SK, med 4-0. Två mål vardera av Felix Cederlund och Kevin Wenngren (han som slog en frispark i stolpen, i den 93:e minuten mot TFF senast), vilket gör att Hägersten tappar i tätstriden.

Nästa match spelas på imorgon (lördag) på Bollmoravallen, klockan 16:30, exakt en ost och skinktoast, efter damlagets match mot Älvsjö AIK, som startar 14:00 som vanligt.