Sen match i norrort på en vardagskväll i nästan nollgradigt väder. det gäller att leverera även då, och nyuppflyttade TFF visade verkligen att de växt i Division 1 – klänningen.

Seger med 6-2 och spelmässig utklassning av stackars Sollentuna blev resultatet. Hemmalaget började med en bonusstraff som de satte. TFF valde att ställa Jasmine Perman Rosell på straffen, som hon var väldigt nära på att nypa. Några centimeter till så hade hon nått den. Efter straffen byttes Jennifer Bakai in i målet (man har fria byten i Victoria cup).

Trots ett 0-1 underläge startade Tyresö matchen riktigt bra och hade ett  kraftigt bollövertag. Det var knappt som Sollentuna tog sig in på motståndarens planhalva.

– Vi är nästan hela tiden på deras planhalva och försöker såga oss igenom deras 3-5-2 formation. Vi slarvar något och spelar lite väl rakt när vi är inne på de avgörande passningarna. Antagligen en liten stress över att vi känner ett övertag men som sagt leder de matchen med 1-0 pga straffen på förhand.” Säger Tyresös coach Caroline Sjöblom.

Sollentuna spelar ett tydligt och rakt spel. De slår upp boll på sina tunga target players och sedan fyller resten av laget på.

“Vi har situationerna under kontroll men ligger kanske lite långt ifrån varandra när det gällde press/täckning i backlinjen.” Säger Sjöblomskan självkritiskt.

Till slut straffas ändå Sollentuna med ett riktigt snyggt 1-1 mål då Frida Thilén slår in en boll snett inåt bakåt som friställer Lawlaw Nazeri som enkelt sätter bollen imål i den 12e minuten.

TFF har ett fortsatt spelövertag men inte riktigt tålamod för att slå den där tredje- fjärde passningen utan söker ett avgörande moment något för tidigt.

Strax före paus lyckas Elin Ramberg  och Sofie Thörnqvist med ett par uppoffrande insatser ordna 2-1 för TFF, vilket säkerligen gav Sjöblom & Sjunnesson arbetsro inför den andra halvleken. Man rättade till en del taktiska detaljer och växlade upp, något som Sollentuna inte klarade av att stå emot. Nazeri ökade på till 3-1 på straff efter 52 minuter och fullbordade sitt hattrick tre minuter senare då hon mötte upp ett fint inspel från högerkanten med ett avslut i mål.

Spelövertaget är nu totalt, och de som fortfarande minns Charlamov, Petrov och Michaijlov, såg hur bollen på ett liknande sätt flöt som på en tråd mellan TFF´s olika lagdelar.

1-5 gjorde Moa Nilsson på ett distansskott då hon drev fram och skjöt ett stenhårt, välplacerat skott i mål och tio minuter före slutsignalen avslutade Ida Ahlbom målkavlakaden. Alhbom gjorde för övrigt ett fantastiskt inhopp efter paus. Målet dundrade hon upp i nättaket på passning från Madeleine Edlund.

“En väl genomförd match från samtliga spelare. 2-6 sker lite i onödan på en hemåtpass då deras forward springer in på blindsidan och kniper bollen framför Jennifer Bakai.” Avslutade Tränare Sjöblom besviket, men hon för trösta sig med att det är cup och att inte målskillnaden räknas.

I nästa omgång möter TFF vinnaren mellan Viggbyholm och Djurgården.