Hanvikens damer tog en oerhört viktig seger i damernas division 4B när man på lördagseftermiddagen besegrade arga antagonisten IFK Haninge med 1-0.

HSK var redan från start betydligt mer taggat än sina gäster och även om det var en mycket jämn kamp så styrde hemmalaget matchen på ett föredömligt sätt. Anförda av vänsteryttern Nicole Tabari som hela tiden hotade och störde Haningeförsvaret.

Då knappt en halvtimme spelats så slog Tabari ett fint inlägg till Olivia Åkerlund som uppmärksamt spelade tillbaka bollen Madelaine Almlöf som vackert satte bollen i Jessica Smedbergs högra kryss.

Trots ett visst spelövertag så skapade Hanviken ytterst få chanser, medan Haninge knappt skapade någon. Det var först i slutet av den andra halvleken som det började hända saker.

I den 76:e minuten sköt Iris Ekström ett hårt skott som helt ställde Smedberg i Haningemålet men bollen smet strax utanför.

Tre minuter senare var det Tabaris tur att sånär öka på hemmaledningen men bollen fick en underlig studs och kunde sedan rensas bort.

Tabari gav dock inte upp. Ytterligare tre minuter senare så fick hon iväg ett rungande skott som Smedberg inte kunde hålla och där dök Almlöf upp igen och slog in 2-0 bara för att finna att domaren blåst för offside.

Segern var knapp men rättvis och HSK ligger kvar på fjärdeplatsen i serien.

– Vi måste troligen gå rent i resten av serien om vi ska bli uppflyttade, säger Nicole Tabari till TN efter matchen.

Lite hjälp på traven fick laget av Vendelsö som besegrade Värmdö som ligger på tredje plats.

Smolk i bägaren för Hanviken var att skyttedrottningen Olivia Åkerlund har skrivit på för Älta IF i Division 1. Enligt TN´s uppgifter så ska Åkerlund vara spelklar redan till nästa helg då Älta möter Södersnäckorna.