Derbyt mellan Hanvikens SK och Älta IF i Division 2, med underbart sommarväder, lockade en hyggligt stor publikskara Till Trollbäckens IP. På naturgräs dessutom, något som alltid känns som att få lite extra kolasås på glassen.

Båda lagen placerade i de lägre regionerna av Division 2 Östra Svealand, med Hanviken någon placering ovanför. Med andra ord en oerhört viktig match för båda lagen.

De första 20 minuterna ägnades mestadels åt nervösa felpass och dålig kommunikation mellan de flesta inblandade på planen. Den första egentliga farligheten var Ältas och kom efter 32 minuter. Julia Egelryd fick ett fint läge i utkanten av straffområdet, men Johanna Lind kom emellan och Evelina Ekman kunde snappa upp bollen.

Fem minuter senare fick Wilma Ambjörn ett fint läge att bryta igenom efter att hon vunnit ett ihopslag med en ältaförsvarare, men domaren ansåg att hon gått för hårt fram och blåste istället frispark.

Med fem minuter kvar av halvleken fick Nicole Tabari ett fint läge. Ältas målvakt Amanda Ewald var alldeles för långt ute och Tabari lobbade snyggt över Ewald men även överliggaren. Lite mer is i magen där så hade kanske matchen slutat annorlunda.

När matchklockan stod på 47 minuter fick Älta en frispark på mittplan. En lång lyftning in till en helt bortglömd Ida Hallin som sätter 1-0 i Ekmans bortre hörn.

–       Det var en bra variant på frisparken, där vi står och sover. Det känns i pausvilan när man har tappat en sån grej i minut 47, säger tränaren Jamshid Masori till TN.

Efter pausvilan kom Älta ut med intentionen att försöka stänga matchen så snart som möjligt. Samtidigt försöker HSK febrilt komma in i matchen men gästerna är starkare idag helt enkelt.

Med en halvtimme kvar på matchuret tar sig raske Felicia Westrin fram på högerkanten. Från kortlinjen slår hon bollen snett inåt bakåt till Selma Fritzell som rutinerat skarvar in bollen bakom Ekman.

Spiken i kistan kommer tio minuter senare när Elin Fagerström sätter en straff till 3-0.

–       De tar över i den andra helt enkelt. Det handlar om självförtroende helt enkelt och gör man individuella misstag i de bakre leden på den här nivån kostar det helt enkelt, sammanfattar Masori.

Tack vare att Djursholm överraskande besegrade Dalhem med hela 6-0 gick de om Hanviken som nu är på nedflyttningsplats i tabellen. Nu gäller det för Viken att repa nytt mod och försöka sno poäng av Mälarhöjden i nästa omgång.