Nynäshamn som under alla tider varit ett etablerat och stabilt lag i regionerna runt Division 4, bjöd på premiärmotståndet när Division 7G startade för Bollmora Inter på lördagseftermiddagen.

Bortaplan, lång resa och ett motstånd som är etablerat och starkt lät på förhand inte som en säker tre poängare.

Bollmora startade änd riktigt bra och satte hög press på motståndarna som inte fick någon riktig ro ute på plan. De spelar stundtals fin fotboll med många pass inom laget men, stressar i för mycket i den sista tredjedelen av planen och fick aldrig fram den avgörande passningen.

– Halvvägs i första halvlek skapar vi första riktiga målchansen men tyvärr skjuter vi rakt på målvakten, därefter släpper nerverna lite och vi kommer i våg efter våg men missar chanserna, säger Sammy Bueno till TN.

Nynäshamn skapar endast en farlig målchans i den första halvleken och med lite mer skärpa hade man kunnat gå till halvtidspausen i ledning och med lite ro.

Andra halvlek börjar Bollmora lika starkt som de avsluta första halvlek och det är de som äger boll medan Nynäshamn mest rensar och när de väl kommer rättvända så hade den stabila backlinjen full kontroll.

I den 65e matchminuten får så äntligen gästerna utdelning. Joakim Lönnqvist slår en frispark in mot straffområdet som Hemen Muhammed snyggt nickskarvar in i bortre och 0-1 var ett faktum. Därefter mattades Bollmora något och tappade spelet och det blir istället mycket långbollar från bägge lagen.

Nynäshamn satte gästernas defensiv på hårda prov, men det är ett prov de klarade av med bravur.

– Bortsett från en gång då deras snabba anfallare kom igenom men sköt tätt utanför. Det var egentligen den enda farligheten, fortsätter Bueno.

Med lite mindre än 10 minuter kvar så får Nando Leon bollen ute på kanten, Hen spelar inhopparen Erick Puello som får till en drömträff från 25 meter otagbart för målvakten.

– Riktigt skön premiärseger för oss som stärker självförtroendet inför hemmapremiären och derbyt nästa lördag, avslutar Bueno.

Nästa helg är det som Sammy Bueno säger derby mot Tyresö United hemma på Trollbäcken. Missa för allt i världen inte det. Avspark 18:00

Niklas Wennergren

Foto: TN | Glada miner i omklödnignsrummet efter segern mot Nynäshamn.
Foto: Sammy Bueno

Dela