I veckan var det spadtag för två bostadsprojekt i Tyresö. I Bollmorahöjden och Bäverbäcken bygger SPG 188 respektive 210 till 240 nya lägenheter.

Byggena planeras starta under kvartal 2 och kommer att ha en hög miljöprofil. På Bollmorahöjden, nedanför BRF Graniten, kommer SPG bygga 188 lägenheter fördelat på 4 punkthus. De planerade bostäderna är en del av det nya området Bollmorabacken som just nu växer fram mellan Bollmoravägen och Granitvägen.

– SPG har flera pågående projekt i Tyresö kommun, både färdigställda, i produktion samt tidigt skede. Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Moelven nu byggstartar ytterligare 188 lägenheter certifierade med miljöbyggnad Guld i ett växande område i centrala Tyresö, säger Simon Sjöbom, utvecklingschef på SPG till nyhetsbyrån Fastighetsvärlden.

Vid sidan om Bollmorahöjden startar också SPG bygget av 210 till 240 lägenheter vid Bäverbäcken. En del av området planeras också för att vara LSS-bostäder. Enligt detaljplanen kommer bostadshusen att byggas i kvarter runt tre gårdar.

– Vi välkomnar att Bäverbäcken omvandlas från ett industriområde till ett område med trevliga bostäder nära naturen. Jag är glad att SPG vill vara en del av den utvecklingen och att vi i Tyresö kommer igång med byggstart av nya projekt i en tid då byggbranschen på många håll har det tufft, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).

Dela