Tyresö Handboll och Kärra HF möttes i dubbelmöte i både Dam och Herrallsvenskan på lördagseftermiddagen. Ett både  roligt och miljövänligt evenemang som säkerligen sparade många mil i bussen för Göteborgarna.

Tyresös damer var först ut på banan och fick en bra start mot de favorittippade Västgötarna. Tyresö höll ledningen till 20 minuter hade gått av den första halvleken men sedan la Kärra in ytterligare en växel.

Ni startade bra men sedan så gick det snett…

–          Ja det starten var jättebra och Kärra är ett lag som är tippat högre än oss i serien så det här är inte ett oväntat resultat. Ändå så blir man besviken när vi har börjat så bra, säger Tyresös lagkapten Fanny Norsten efter matchen.

De kom in i något slags momentum i slutet av den första halvleken…

–          Vi åker på en utvisning och de skärper sig, samtidigt som deras målvakt börjar stoppa bollar. Sedan hämtar vi oss aldrig förrän i slutet när de byter in sin andra sexa, då kommer vi lite närmre.

Kärra höll Tyresötjejerna på ganska behagligt avstånd på 4-5 mål och gick i och med segern upp i serieledning. Tyresö dalade däremot ner mot det förhatliga nedflyttnigsstrecket.

Före matchen låg ni när kvalstrecket. Nu ligger ni nära det undre kvalstrecket…

–          Ja det är så pass tidigt i serien att en förlust eller vinst gör att man åker jojo i tabellen. Hittills så är det egentligen bara mot OV som vi borde vunnit. Den här matchen räknas inte till dem som vi borde vinna och jag tycker vi är nära och gör det bra ändå. Problemet är väl skyttet och det är väl jag och Olivia (Svalstedt) som är skyldiga till det i första hand, avslutar Norsten med självransakan i rösten. Bästa målskyttar blev Anika Näräkke och Frida Höglund med fem mål var.

För herrlaget gick det något bättre, men för ett lag som i omgång efter omgång får stryk med uddamålet blir det naturligtvis tjatigt. Tyresö ledde och hade kommandot i matchen i 52 minuter. När det var åtta minuter kvar så tog Kärra ledningen för första gången och efter det släppte dem den inte.

En ny tung uddamålsförlust…

–          Ja det var en bra första halvlek och en mindre bra andra om man säger så. Vi hade ju grepp om matchen, det vill jag påstå men sen kom de ikapp och drog det längsta strået, berättar Henke Lundvall för Tyresö Nyheter.

Sliter det på gruppen?

–          Jag försöker tänka tillbaka på säsonger där man fått mycket stryk ofta och vilken som varit mest lik, men jag kan inte riktigt hitta någon. Där har det varit att var tredje förlust varit ganska klar, men så är inte fallet i år. Vi har kunnat vinna varje match, förutom premiären mot Anderstorp. Dessutom är det lite tuffare i år eftersom tre lag åker ur.

Nästa match möter ni Vinslöv, ett annat av lagen i botten. Är det de som har pressen på sig?

–          Ja programmässigt så har vi dragit lagen på den övre halvan i inledningen vilket gör att nu kommer vi möta dem vi slåss med i botten. Dessutom vänder ju serien mot dem lagen också så november, december och januari är väldigt viktiga månader, avslutar Henke.

Bästa målskytt blev som vanligt jesper Johansson som satte 12 mål och Fredrik Hellgren som gjorde 8 kassar. Nästa hemmamatch för Tyresö Handboll är i Damallsvenskan (Sön.15/11) mot Kroppskultur från Uddevalla. Herrlagets nästa hemmamatch dröjer till lördagen 21/11 mot Lindesberg.

 

 Niklas Wennergren

Foto: TN Michael Göthe |

Dela