Påsken inleds med ett riktigt härligt och välfyllt påskägg. 18:00 är det avkast i den första av fem gastkramande kvalmatcher till Handbollsligan och motståndet står HIF Karlskrona för.

Ett givetvis taggat hemmalag mot ett HIF Karlskrona som har haft allt annat än en lyckad säsong i högsta serien. Blekingarna har endast vunnit fyra matcher på hela säsongen och är naturligtvis pressade inför kvalmatcherna. Det har också varit tränarbyte och man får väl se ifall den nye tränaren Karl Johan Lång kan hålla nerverna i styr.

Karlskrona har dock en riktigt giftig spelare i dansken Lars Möller-Madsen som stänkt in 179 mål under säsongen. Det är ju inte helt vanligt att det lag som kommer näst sist har en spelare som kommer tvåa i skytteligan i sin laguppställning.

Förra matchen mot Hallby stod Andreas Lorentzon över på grund av en hjärnskakning och det är inte helt säkert att han kommer till spel.

Mattias Bejboms avstängdning är dock avtjänad och han kommer att vara redo för spel.

Stämningen i Tyresöhallen (f.d Nybodahallen) var fantastisk senast, då 800 Tyresöbor hjälpte till att sänka Hallby. Klubben meddelar att de gärna ser att publiken klär sig i rött för att ytterligare stärka känslan för laget.

Kan du inte se matchen live så sänds den på länk via den här adressen:

Tyresohandboll.solidtango.com 

Tyresöradion kommmer också att sända matchen live på 91.4 mhz. Ni får ha överseende med den synnerligen orutinerade kommentatorn.

Niklas Wennergren

Foto: TN Therese Back |

Dela