I hallen står många par skor och genom dörren hör man att något är på gång inne i Brännpunktens lokaler på Granängsringen. Tyresö Nyheter besökte Brännpunktens dans och parkourläger.

Vad händer här?

-Vi har ett läger och just nu gör vi en uppvärmning som är en variant på leken stöten, en samarbetsövning. Vi samlas alltid tillsammans innan vi delar oss i grupper. Det finns en dansgrupp och en parkourgrupp som leds av våra ungdomsledare. Parkour betyder ungefär ”konsten att röra sig”. Vi gör också andra saker för att få till ”lägerkänslan” som att gå och bada, äta korv med bröd m.m, säger Amanda Holmlund, verksamhetsansvarig för Brännpunkten.

Några deltagare får frågan, vad är roligast på lägret?

-Jag gillar att det inte finns några gränser! Och att vi är ute och inne, säger Oliver som kort därefter börjar hoppa över en bock och göra trix.

-Att stå på händer! Jag är bra på det! Säger Nora som ställer sig på händer och får sällskap av kompisen Alicia.

Vill utöka verksamheten

-Målet med Brännpunkten och med lägret är att alla ska ha kul och känna sig välkomna, på riktigt, säger Amanda Holmlund.

-Vi vill gärna utöka vår verksamhet till fler vuxna och lite äldre ungdomar men vill fortsätta ha kvar låga avgifter för att fler ska ha möjlighet att vara med, vi skulle behöva mer ekonomiskt stöd. Vi skulle vilja ha öppet mer. Jag tror att det skulle vara bra för området, säger Amanda. Under den här helgen har vi öppet både dag och kväll, för att kunna vara en mötesplats för ungdomar i området.

 

Brännpunkten håller öppet:
Prova på sporter 13:00-18:00 den 17-19/8

Kvällsöppet 20:00-00:00 den 16/8-19/8

Om du för Brännpunktens ordinarie verksamhet vill söka jobb som ledare, skicka mail innehållande information om dig själv och cv till:

Amanda@brannpunkten.se

Foto: TN Tyresö Nyheter | Nora och Alicia

Dela