Hanviken studsade tillbaka till Division 3 på första försöket, efter en formidabel säsong i Fyran, där man endast förlorade två matcher. De avslutade programenligt med en vinst mot Mariebergs SK efter två fina mål av Robin Söderstedt och Isac Widström. HSK var redan inför sista omgången klara för promovering, men det är naturligtvis skönare att avsluta säsongen med en seger. Laget har lett serien sedan sommaruppehållet och varit väldigt dominanta under hösten. Nico Cordero bjöd även Tyresöpubliken på ett makalöst mål i derbyt mot Tyresö FF, då han satte en rökare från 53(!) meter.

Tyresö FF, gjorde även de en fin säsong och knep andraplatsen, men går nu mot ett ovisst kvalspel som kommer pågå oktober ut. I kvalspelet möter man tre andra 2:or och ett lag från Division 3. Vi hoppas att lagets skyttekung, Axel Spännare håller krutet torrt oktober ut trots det fuktiga vädret.

Tyresö Uniteds besök i Division 4 blev tyvärr bara ettårigt då de endast skrapade ihop sju poäng och hamnade sist i serien. Laget har dock kapacitet att snabbt ta sig tillbaka till Division 4 så ingen skulle bli förvånad om de snart kommer tillbaka redan 2025.

Bollmora Inter hamnade på en förnämlig tredje plats i Division 6 och var länge med i diskussionen om uppflyttning. En väldigt svart septembermånad, där laget endast tog två poäng satte dock stopp för de planerna och man får samla krafterna för ytterligare en säsong i Sexan.

FC Tyresö Strands debutsäsong i seriesystemet ger vi stort beröm för. Laget var länge med i täten, i en väldigt jämn toppstrid, där fem lag slogs om uppflyttningsplatsen. Det är, så här i efterhand, lite tråkigt att det endast finns en uppflyttningsplats och tio lag i serien.

Här borde Stockholms Fotbollförbund i stället utöka serierna, och det gäller samtliga deras serier, till 16 lag och ge utrymme för två eller tre lag att flyttas upp. Säsongen kan ju med enkelhet starta betydligt tidigare än i april.

Tyresö FFs damer har gjort en fin säsong i ”nya” Division 1, där man komprimerat sex serier till tre, med 14 lag i varje serie.

TFF, som brandskattats av de Allsvenska lagen de senaste åren ligger på en tionde plats men är långt ifrån någon nedflyttningsdramatik, med två omgångar kvar att spela.

Hanvikens damlag har kört ett tvålagsrace mot Huddinge IF i Damtrean. Huddinge var dock för starka och slutade i topp fyra poäng före HSK. Viken förlorade endast en match på hela säsongen men det hjälpte föga denna gång.

Vi ska dock ha i åtanke att det ändå finns en möjlighet att man kan komma att flyttas upp som bästa tvåa. Noterbart är att laget vid denna upplagas pressläggning gjort hela 85 mål, vilket gör dem till det målfarligaste laget i hela Tyresö Komun. 

Foto: TN TN | Seriesegrarna Hanvikens SK, firar ett av sina 69 mål hemma på Trollbäckens IP. 

Dela