Derbyn mellan Tyresö FF och Älta IF är de flesta gånger tuffa och täta tillställningar. Vi kan väl redan nu avslöja att detta var undantaget som bekräftade regeln.

Redan efter tre minuter smällde Michaela ”Mickis” Larsson 1-0 bakom Moa Wettby i Ältas mål.

–  Sara (Frigren) slog ut en boll mot kanten och så missade deras försvar och så var det öppet mot mål, så det var bara att ”slänga” in den, säger tremålsskytten Michaela ”Mickis” Larsson till Tyresö Nyheter efter matchen.

Michaela Larsson kom till TFF från BP för endast tre veckor sedan och det här var hennes fjärde match, men hon satte verkligen prägel på den här matchen. Hennes aggressiva jagande måste ha varit mer än lovligt påfrestande för Ältaförsvaret.

Efter ytterligare elva minuter så hade TFF ökat till 2-0, denna gång genom den alltid så pålitliga Alice Bergström. När matchklockan sedan stod på 22 minuter så hade även Sara Frigren skrivit in sig i målprotokollet med ett hårt skott rakt upp i nättaket.

Hemmalaget fortsatte i samma stil, anförda av en smått elektrisk Michaela Larsson, som med lite tur hade kunnat stänkt in ytterligare ett par kassar. Alice Bergström släckte lampan totalt för Älta när det återstod sju minuter av halvleken. Ett långt fint anfall där man rullade upp gästerna efter instruktionsboken nådde bollen Bergström som nätade för andra gången.

Den andra halvleken blev den andra lik. Det enda som kändes som ett orosmoln på himlen var det oväder som drog in över Tyresövallen. Det fullkomligt vräkte ner och man kan säga att Tyresö kom av sig lite under den perioden. Så fort det värsta ovädret var över så var man dock tillbaka i förarsitsen och man plågade Älta även under den sista delen av matchen.

I 61:a minuten fick Alice Bergström bollen till höger i banan och satte fart. Hon rundade Ältaförsvaret och spelar in bollen till Larsson som dundrar in bollen. På övertid fastställde Larsson slutresultatet till 6-0 och fullbordade sitt hattrick.

– Det är alltid kul att vinna derbyn, och kul att göra lite mål igen även om det kändes som om vi hade kunnat göra ännu fler mål idag.

Du och Alice Bergström hittade varandra bra där framme…

–  Ja jag tycker vi hade en bra kommunikation, men så måste man spela några fler matcher för att hitta varandra bättre. Det här var ju första matchen som jag spelade forward också och lite mer behövs nog, men bra första match var det i alla fall, avslutar Larsson anspråkslöst.

Resultatet innebär att Tyresö fortsätter skugga IFK Norrköping i toppstriden och har i nästa match jumbon Lindö på bortaplan.