Tyresö kommun har sex lag som är aktiva i seriesystemet och Tyresö Nyheter försöker att följa dem så ofta vi kan med de resurser vi har. Från april till november så bjuder dessa lag på skådespel, dramatik och glädje. Följ dem gärna direkt på plats så de får det stöd som de förtjänar.

Vi börjar på damsidan, där Tyresö FF för andra helgen i rad spelar seriefinal. Tränaren Robin Carlén vilade slugt några spelare i onsdagens cupmatch mot Djurgårdens IF, vi hoppas det var nog. Det blir så klart en tuff match och förhoppningsvis storpublik. Observera att starttiden är redan 13:30.

Dag: Lördag (7/5)
Tid: 13:30
Plats. Bollmoravallen eller Tyresövallen om ni så vill.
TN Tips: 4-2

Hanvikens SK tog en fin seger mot FOC Farsta förra omgången och vi hoppas att formen håller i sig när de åker till Nacka för att ta sig an Boo FF. Jag såg Boo förra helgen och de har ett ugnt och raskt lag, men de väger lite lätt och Viken bör nog ta det här. Vi tror på seger även här.

Dag: Lördag (7/5)
Tid: 14:00
Plats. Boovallen
TN Tips: 1-3

I samma serie möter Tyresö FF tabelljumbon Newroz, men stirra er inte blinda på gästernas tabellplacering. Möten mellan de båda lagen är nästan alltid tuffa och jämna tillställningar. TFF kanske också är lite skadeskjutet från veckomatchen mot Brandbergens FC, som man förlorade.

Dag: Lördag (7/5)
Tid: 16:30
Plats. Bollmoravallen eller Tyresövallen om ni så vill.
TN Tips: 2-1

Bollmora Inter IKF har startat serien stabilt men det blev en snöplig förlust senast borta mot Södra Sidan (som för övrigt har f.d Allsvensken Bobby Friberg Da Cruz, GAIS, IFK Norrköping m.m i truppen.) FK Ekipa kommer troligtvis hålla till i toppen och har ett målsnitt på tre påsar per match. Det finns ett par spelare att hålla reda på för hemmalaget om vi säger så.

Dag: Lördag (7/5)
Tid: 17:30
Plats. Trollbäckens IP
TN Tips: 2-3

Ett revanschsuget Tyresö United spelar hemma mot Tullinge TP i Division 4 Södra. Laget förlorade två poäng på ett självmål i 90:e minuten förra helgen och var så klart inte nöjda med det. Tullinge TP ligger i botten av tabellen, vilket vi på redaktionen tycker är överraskande. TTP krigade för bara några säsonger sedan om uppflyttning till Division 2. Vi ger United tipset.

Dag: Söndag (8/5)
Tid: 19:00
Plats. Bollmoravallen eller Tyresövallen om ni så vill.
TN Tips: 3-1

Hanvikens damlag slinker med här trots rubriken, så generösa är vi och tisdagsmatcher är ju rätt härliga dessutom. Division 2 Östra Svealand ser ut att bli en jämn historia (säger mästertipparen efter tvåomgångar) och resultaten har spretat. Endast ett lag har vunnit de lnledande två matcherna. Endast ett är helt utan poäng. Båda lagen har mött Mälarhöjden och vunnit så det lär bli jämnt. Det luktar kryss det här.

Dag: Tisdag (10/5)
Tid: 20:15
Plats.  Trollbäckens IP
TN Tips: 2-2

Foto: TN Olof af Geijerstam | Olle af Geijerstams fina foto på den framstormande Danne Fröberg från kvalet mo Oddevold  till ettan 1984 får symbolisera helgens slit för alla lagen.

Dela