Som vanligt skulle man kunna säga, så drar sig ytterligare ett lag ur Hanvikens division 4 serie.

Redan innan avspark av säsongen, så beslöt två lag att hoppa av vilket förbundet uppenbarligen såg som ganska lugnt. Det var ju ändå åtta lag som fanns kvar och alltså hela 14 matcher för varje lag. Nu har även Huddinge IF dragit ur sitt B-lag, vilket ju är något förvånande. Huddinge är en stor klubb och har mängder av spelare. Hade de uppträtt seriöst så skulle de givetvis ha spelat färdigt serien.

Nu ska vi inte kast skit på Huddinge. Problemet ligger hos förbundet som inte uppmärksammar att samma sak händer år efter år. I tre år så har jag följt Tyresölagen noggrant och inget utav dessa år har HSK´s serie förblivit intakt. En sammanslagning av de båda divison 5 serierna är något nödvändigt inför nästa säsong. Det är fullkomligt meningslöst för de seriösa lagen i serierna att få spela 12 tävlingsmatcher på en säsong. Skulle de två serierna slås ihop så skulle de i skrivande stund innehålla 14 lag, vilket vore ganska lagom på den nivån.

Hampus Sethfors har varit tränare för Hanviken i elva år och säger så här:

 – Det påverkar inte serien så mycket. Mälarhöjden blir gladast, de är de enda som tappat poäng mot dem. Men på ett större plan är det såklart ruggigt tråkigt. Dels att vi endast har 7 motståndare i serien efter att tre dragit sig ur. Men också ett orostecken för hur damfotbollen i Stockholm (Sverige?) mår. Brukar alltid vara något lag som inte får ihop folk, men såhär många avhopp har jag aldrig varit med om under 11 år som coach.

Gör förbundet någonting åt det här?

– Om jag förstått rätt tar dom bort b och c-lag ur damserierna till nästa säsong. Gör en reservlagsserie istället. Jag tror det är positivt. Just nu är en stor svårighet att man bara får dubbla 5 spelare från a-laget till b-laget, och ibland när det krisar så ofta behövs det fler. Den regeln slopas i b-lagsserierna.

Tråkigast är det givetvis för spelarna. HSK hade till den här säsongen även anmält ett Division 5 lag så att det hela tiden skulle få matcher.

Sammanslagning av de båda serierna?

–  Ja, det behöver bli större serier på något sätt. Är det tio lag från start kan det sluta med sju. Så se till att det är minst 13 lag per serie så det blir vettigt antal matcher

Niklas Wennergren

 

Foto: TN |

Dela