Om man efter att ha lämnat en fullspikat Nybodahall och ett stort kvaldrama i handboll, inte fått nog så kan man om man bor i rätt kommun promenera för att se nästa drama i sportvärlden.

Hög av Tyresö Handbolls bragdseger styrde jag raskt stegen till Tyresö Ishall. Bor man i Tyresö kommun så kan man se toppidrott nästan alla dagar i veckan. Tyresö/Hanviken Hockey har efter en lite trög start på säsongen verkligen hamnat i hetluften. Inför den sjätte omgången så ligger THH, HC Gripen och Nacka HK på samma poäng. Linden från Eskilstuna skuggar på 9. 

Man får inse sina begränsningar, jag hade gärna sett båda matcherna men ibland måste man prioritera och den här gången fick jag prioritera handbollsrafflet. När jag kommer till ishallen, fem minuter in på sista perioden,  så har jag viss koll på läget.

Nackas skyttekung Alex Ek hade givit gästerna ledningen i den första perioden. Den andra perioden var stökig och det var helt klart hemmalaget som höll sina huvuden kallast. 

Adrian Pettersson kvitterade, fem minuter in på den andra perioden och spelade sedan fram Felix Liljegren till 2-1 målet och då var THH en man mindre på isen.

I den tredje kvitterade Nacka tidigt, återigen genom Ek, men bara minuten senare så spelade Adrian Pettersson fram Charlie Ahlberg till 3-2 ett resultat som stod sig matchen ut.

THH´s tränare Bobbo Simonsen var helt tagen efter matchen. Så pass uppe i varv att han ett par gånger försökte övertyga mig om att resultatet var 2-1 och inte 3-2. Är man inne i zonen så ger man allt, så enkelt är det bara.

-Det är stenhård match idag och jag tycker vi såg spända ut i första perioden, men vi växte mer och mer under matchen och vi är det bättre laget, säger Simonsen och pustar ut.

– Vi kanske skulle dödat matchen i den andra perioden när de drog på sig en massa utvisningar, där måste vi vara lite effektivare, annars är jag otroligt nöjd med killarnas attityd och inställning idag. Det är kul att man får vinna en sån här match när man inte riktigt är på tårna också. Säger Simonsen innan han försvinner in i omklädningsrummet.

Lars Gunnar Jansson, legendarisk coach i Nacka HK beskriver förlusten så här:

– Tyresö var inte bättre än oss men vi betedde oss så jävla illa med utvisningar som följd.Vi koncentrerade oss på allt annat än ishockey, och då ska man inte heller ha någon glass.

Det är tre omgångar kvar och ni är tre poäng efter….

– Ja de kommer ju slå varandra, men det här är lite nedrigt när vi går ut och spelar bra i första perioden, och jag säger det igen, jag har respekt för Tyresö, men dem är inte bättre än oss. Men jag kan ju inte få mina killar att hålla käften och då blir det så här.

Tyresö leder nu serien med samma poäng som Gripen och med Nacka och Linden tre poäng bakom.

Det räknades till dryga 800 personer i Nybodahallen och i Tyresö ishall var det närmare 350 personer. Det finns med andra ord ett stort publik underlag i kommunen.

Niklas Wennergren

Foto: TN Niklas Wennergren | Marcus Due-Boje har lite att brås på men är på väg att bli en riktigt bra målvakt

Dela