Joakim Nordström är klar för sin fjärde NHL-klubb i karriären. Under måndagskvällen meddelade nämligen “svensklaget” Calgary Flames att man kommit överens om ett kontrakt med Tyresöbon.

Joakim Nordström har spelat i Boston Bruins de två senaste säsongerna, har alltså beslutat sig att flytta till Kanada. Den pålitlige centern har nämligen skrivit på för Calgary Flames där han skrivit på ett ettårsavtal värt 700 000 dollar.

28-åringen har etablerat sig som en stabil defensiv forward i NHL och hans poängbästa i NHL är 24 poäng, men den senaste säsongen blev det endast sju poäng för Trollbäckens stolthet.

Nordström har gjort sig känd som en gedigen center som offrar sig för laget och ges alltid mycket speltid i numerärt underläge.

Joakim Nordström har tidigare spelat i Chicago Blackhawks, där han vann Stanley Cup 2015, innan han flyttade till Carolina Hurricanes och nu slutligen Boston Bruins där han fick spela Stanley Cup-final 2019. 

Den 28-årige svensken har även ett VM-guld på meritlistan då han var med när Tre Kronor gick hela vägen i Köln 2017. Han var också assisterande lagkapten när Juniorkronorna vann sitt efterlängtade JVM-guld 2012.

Nu kommer Nordström att flytta till Kanada för första gången i sin karriär. I Calgary kommer han att bli lagkamrat med svenskar som Elias Lindholm, Jacob Markström, Rasmus Andersson och Mikael Backlund.        

Foto: TN |

Dela