Förutsättningarna för ett tätt och spännande derby var väldigt goda. Molnfritt på himmelen och termometern visade uppemot 25 sköna grader. Tyresövallen var full av aktivitet och det var bortåt 400 besökare på matchen.

Tyresövallen var full av aktivitet och det var bortåt 400 besökare på matchen. Tyresös materialförvaltare Roffe Solem firade sin första 40 år som ”matris” med att bjuda in publiken i omklädningsrummet på en odyssé över de gångna åren. Ett mycket uppskattat inslag.

Matchen startade med en officiell hyllning till Solem men också en till Kevin Salomonssons mamma som nyligen gick bort. Båda lagen spelade givetvis med sorgband.

Att påstå att spelet var krampaktigt är att överdriva men TFF spelade inledningsvis väldigt mycket långa bollar. Idén att hitta in bakom Hanvikens backlinje fungerade inte speciellt bra och i stället var det HSK som gjorde exakt detsamma. Vikens kapten Robin Westman Söderstedts känsliga högerfot slog en svepande frispark bakom hemmalagets försvarslinje och Filip Nelson löpte obehindrat igenom och satte bollen i mål med en iskall touch.

Tyresö gav inte tappt utan samlade sig och gav sig ut på jakt efter en kvittering. Det saknades inte lägen men det var i avsluten som precisionen saknades. 32 minuter in i matchen visade rättskiparen Joel Wessman det röda kortet för Emil Ståhl som fick duscha lite tidigare än sina lagkamrater. Solklart ansåg Tyresöpubliken, mycket tveksamt ansåg den part som stödde Hanviken.

De som såg vårens derby minns också att det var exakt det som hände där och i ungefär samma skede av matchen. Vi minns också att Hanviken redde ut det och spelade bra med tio man på banan.

Det var rätt mycket av samma vara denna gång. Övertaget märktes föga, och två minuter före pausvilan kom gästerna fram i ett mönsteranfall. Amadou Junior Tandia avslutade med att sätta bollen i nät intill stolproten med kirurgisk precision.

0-2 i paus och väldigt lite talade för att Roffe Solem skulle få fira sin 40 årsdag som materialare, med några poäng. Ett byte i paus blev dock räddningen för hemmalaget. Lucas Brikell togs ut och Oskar Kaufmann plockades in från bänken. Redan fem minuter senare hade Kaufmann reducerat för TFF och gjutit nytt liv i matchen.

Men Kaufmann ville mer fem minuter senare rusade han igenom på vänsterkanten och serverade Anton Fornstedt bollen på ett silverfat och Fornstedt gjorde inget misstag. 2-2 och ett TFF på frammarsch men där stannade det liksom av. Att påstå att det var som på västfronten 1916 är att ta i men det var väldigt få anfall som mynnade ut i farliga chanser.

I 93:e minuten hade dock Pontus Moro ett gyllene tillfälle att sätta segermålet. Fritt läge framför Edvin Hall i HSK-målet men skottet hamnade en bit utanför målramen.

Hursomhelst en trevlig eftermiddag och poäng till båda Tyresölagen. Poäng som de båda verkligen kommer att behöva i den jämna serien.