Efter att damerna kvalat klart så är det dags för herrarna att följa upp med Allskvenskt kval mot Mantorp.

Tyresöherrarna som förra året kvalade till Elitserien bjuder även i år på dramatiskt kvalspel. Denna gång handlar det om överlevnad och den Allsvenska statusen inför nästa säsong. Tyresö har förlorat flera nyckelspelare inför den här säsongen, så medan de forna Tyresömålvakterna Richard Frisk och Gustav Skagerling ska spela SM-semifinal med Alingsås så får deras moderklubb alltså kvala.

Mantorp vann sin första kvalmatch mot anrika HP Warta från Göteborg i två raka matcher men föll i den första kvalmatchen mot Tyresö på hemmaplan med 28-34. Tyresö har alltså 1-0 i matcher och hemmaplan men det går fort i handboll och det är nog ingen som vill ha en tredje match i ett sånt här utsatt läge.

Så här säger kantspelaren Mattias Bejbom till klubbens hemsida:

– Vi lovar att bjuda publiken på en ruggig fest både i Klämman på söndag och i Tyresöhallen på onsdag. Tyresöpubliken har visat sig från sin bästa sida i SHE-kvalet, men jag vet att det finns ytterligare en växel att lägga i. Klä er i rött och låt så mycket ni bara kan, så lovar vi att kämpa tills benen inte bär oss längre. Heja Tyresö!

Så ni som inte var i Klämman senast kom ner till Tyresöhallen vid 19:00 och stötta våra handbollshjältar.

Niklas Wennergren

Foto: TN Claus Meyer | Erik Östling har prickat storformen lagom till kvalet. 7 mål senast

Dela