KYRKA
Söndagen 11 februari hölls en speciell gudstjänst i Bollmoradalens kyrka. Biskop Andreas Holmberg var på plats för att installera Tyresö församlings nya kyrkoherde Rebecka Tudor-Sandahl.

Den något förlängda installationsgudstjänsten i en fullsatt kyrksal innehöll förutom ceremonierna även mycket sång och musik och efteråt bjöds deltagarna på mingel med mat och dryck och kaffe och tårta. Många gratulationstal hölls för den nya kyrkoherden. Mässan avslutades med en körkonsert i kyrksalen.

– Det var länge sedan kyrkorådet utsåg Rebecka Tudor-Sandahl till kyrkoherde och nu är vi väldigt glada att äntligen kunna välkomna henne till uppdraget säger kyrkorådets ordförande Irene Pierazzi

Kort om Rebecka Tudor-Sandahl: Utbildade sig på dåvarande Teologiska högskolan i Bromma, studierna tog 5–6 år och Rebecka prästvigdes 2011. Därefter arbetade hon som präst i Farsta och Hägersten innan hon fick en tjänst i Tyresö församling 2016. Tyresö var då en ganska obekant kommun.

– Det är ju inte någon plats man passerar varje dag säger Rebecka.

Men Tyresö blev en positiv upplevelse och Rebecka trivs väldigt bra här även om hon valt att bo kvar i Hägersten. Församlingens ungdomsarbete ligger henne varmt om hjärtat, till exempel konfirmationsgrupper och lägerverksamheten där ungdomar träffas och får en inblick i kyrkans värld, och extra glad över att det finns så många ungdomar över 18 år som fortsätter att delta i församlingens olika grupper.

Rebecka Tudor-Sandahl har varit tillförordnad kyrkoherde sedan oktober 2022 och efter tillträdandet 1 februari är hon nu chef över hela arbetsstyrkan, ett 50-tal personer i olika befattningar. I församlingen finns ju inte bara präster utan även diakoner, pedagoger, administrativ personal, kyrkogårdspersonal och förskola och lite till.

– Församlingens organisation är mycket välordnad så det känns väldigt roligt och tryggt att ta sig an den här uppgiften, säger Rebecka.

– Jag vill verkligen att alla medborgare ska känna sig välkomna till församlingens verksamheter, här finns ju inte bara gudstjänster utan vi har även ett stort musikaliskt utbud och många andra sociala sammankomster. Min önskan är att visa att kyrkan är relevant i samhället, att vi behövs på många olika sätt och att vi kan utgöra en trygg punkt i tillvaron.

Efter jobbet: Rebecka TudorSandahl gillar teater, skulle gärna delta själv om tid fanns, men går ofta och tittar. Hon gillar även dans och musik, och utförsåkning står väldigt högt på listan över fritidsaktiviteter.

Dela