Årets Allsvenska i handboll har givetvis påverkats av pandemin, även den. I veckan kom beskedet att ett lag kommer att degraderas och inget negativt kval kommer att genomföras

Tyresö Handboll ligger näst sist i Allsvenskan och skulle med den placeringen undvika nedflyttning. Avslutningen blir, med andra ord, en riktig nagelbitare.

Tyresö reste, på lördagen, ner till Hisingen för möte mot Torslanda. Torslanda har överraskat positivt den här säsongen, med seger över seriesuveränen Hammarby nyligen, medan Tyresö har gjort det motsatta. Torslanda fick därmed bära favoritskapet i denna drabbning.

Tyresö, å sin sida, har tagit ett par tunga skalper på bortaplan och laget åkte ner till västkusten med en bra magkänsla och möjlighet till en skräll.

De första 20 minuterna av matchen var en jämn historia och ledningen skiftade hela tiden. Tempot var högt och lagen uppvisade en stark vilja att vinna. Efter 21.38 kvitterade Torslanda till 9-9 och hade sedan en riktigt bra period. Efter 27.22 gjorde Torslanda 14-10 genom veteranen Nikola Stojcevski. Tyresö hade svårt att komma till avslut men med en mycket stark avslutning av halvleken, och tre raka mål, kunde halvtidsresultat skrivas till 14-13.

Tyresö tog med sig den energin in i andra halvlek och trampade gasen i botten. När Jesper Johansson avlossade sin kanon, 12.31 in i halvleken, betydde det 16-20 till Tyresö.

Den perioden var avgörande för matchen. Visserligen tog sin Torslanda upp till ett tvåmålsunderläge, 48.47 in i matchen, men kom aldrig närmare. Tyresö ledde som mest med sex mål, 22-28

Torslanda kunde, under matchens sista minuter, göra fyra raka mål men Tyresös vinst var aldrig hotad.

Segern var en riktig lagseger där alla utespelare utom försvarsgiganten Henke Lundvall bidrog i målprotokollet.

Några saker som stack lite extra var Douglas Otterströms målvaktsinsats och Jesper Johanssons nio fullträffarMatchens lirare blev Fredrik Hellgren som med sitt unika spelsinne sätter sina medspelare i lägen som få såg komma.

Inför tisdagens omgång, i den haltande serien, ligger nu Tyresö tre poäng före AIK och har en match mindre spelad.

 

Målgörare:
Jesper Johansson 9
Martin Brandt 4
Sebastian Fagerdahl 4
Lukas Herwig 2
Fredrik Hellgren 2
Lukas Rylander 2
Tobias Johansson 2
Alexander Holm 2
Noa Bengtsson 1

Utvisningar:
Martin Brandt 2 min
Sebastian Fagerdahl 2 min
Noa Bengtsson 2 min
Tobias Johansson 2 min

Foto: TN | Douglas Otterström, säker målvakt i TH.

Dela