Medan kommunens damlag avslutade säsongen med varsin fin vinst så gick det åt det motsatta hållet för herrlagen i kommunen. Lördagen var, om man ska vara dramatisk,en svart dag i kommunens historia. Hanvikens SK var det enda lag som spelade på hemmaplan, och de hade celebert besök av Stockholm Internazionale med många namnkunniga spelare i laguppställningen.

José Monteiro (Hammarby), Mani Tourang(Sirius) är några men nästan samtliga spelare har spelat i Division 2 och högre, och man leds utav den alltid så pratsamme Daniel Nannskog. FC har dessutom gjort en storstilad vårsäsong och ligger på kvalplats, endast en poäng efter IFK Haninge. När Mani Tourang sedan gör mål redan efter två minuter då trodde nog de flesta att det här kunde går riktigt illa för HSK. Trots den risiga inledningen så spelade Hanviken bra fotboll och redan efter 30 minuter så kunde lagkaptenen Richard Jansson nicka in kvitteringen.

Det var ett frejdigt spel och en av vårens absolut bästa matcher på Trollbäcken, trots att regn och naturgräs kan få spelet att både bli hafsig och chansartat. Så var nu inte fallet idag utan båda lagen presterade en utomordentligt bra fotboll, och det stod 1-1 i paus.

Lite överraskande så var det HSK som tog ledningen, då centertanken Chrisopher Lundin, överlistade Simon Röse i FC Stockholms mål, tio minuter in på den andra halvleken.

Sami Nador kvitterade dock hemmalagets ledning, återigen på en fast situation och hade livet varit rättvist så hade båda lagen fått varsin poäng men så har ju inte Hanvikens vårsäsong sett ut. “Nä verkligen inte.” säger Björn Lundin, tränare i HSK lite skämtsamt.”Det brukar vara så att de vinner och vi förlorar, men jag är inte orolig. Vi spelar så pass bra att vi kommer att klara det här till slut.”

Efter FC´s kvittering så hade Alexander Browne ett gyllene tillfälle att återigen ge hemmalaget ledningen men bollen slank utanför målvaktens stolpe.

Det som tyvärr händer de sista 20 minutrarna är att man får Richard Jansson utvisad på ett väldigt tveksamt sätt, och med Mattias Östberg redan borta (skadad i slutet av första halvlek). Därmed så är luftspelet lite satt ur funktion. Jag påstår inte att de övriga inte kan nicka, men Östberg och Jansson är två utstuderat bra huvudspelare.

Och på samma sätt som mot IFK Haninge så drog HSK på sig en billig frispark i 92:a minuten. Bollen lyfts in, men rensas förtjänstfullt bort av Hanvikenförsvaret, och ut till Dany Poles, mannen med det lite ekivoka namnet, som får en fin träff som letar sig in vid Linus Lindebergs stolprot.

Ytterligare en bitter förlust i slutminuterna för HSK. “Det är jämt där nere” fortsätter  den alltid så lugne Lundin “två trepoängare så är man på övre halvan och jag är övertygad om att vi kommer rida ut den här stormen.”

Däremot så blir det en tuff säsongsavslutning på Gotland nästa helg, med både David Quist och Richard Jansson avstängda. Dalhem har ju inte direkt gått som tåget, utan är en av de räddningsplankor som HSK måste vinna över.

Tyresö FF fortsätter sin kräftgång i och med att man förlorade sin avslutande match mot BK Bagarmossen/Kärrtorp på lördagen. Slutresultatet blev 2-0 till BKBK, båda målen inprickade av Jonas Wilhelm Erik Andersson i den 73:e espektive /5:e matchminuten. Tyresö nyheter har försökt att nå ansvariga ledare i TFF under söndagen men utan resultat.

Även Division 7 laget Granängsringen FC spelade match klockan 14 denna lördag och inte heller det gick speciellt bra. Trots att Jonathan Opazo gav FC en tidig ledning så gav inte Torö upp utan kvitterade denna efter bara en kvart.

Mer vind i seglen fick Granängsringen i 23:e minuten då Oscar Safwan satte 2-1 men trots ledning i paus så kunde inte GFC hålla emot. Torö skulle visa sig vara för starka, och två snabba mål av Gustav Zetterberg och Conny Norberg i mitten på andra halvlek sänkte Ringen helt.

Hur förbundet tänker när de lägger sina matcher vore kul att få reda på, när de lägger fyra Tyresölag på samma dag och samma klockslag. De som är intresserade av fotboll i Tyresö är förvisso många men de ser ju gärna fler än ett lag.