Tyresö kommun slår sitt egna rekord, igen! För femte året i rad ökar antalet sommarjobbare i kommunen och i år uppgår siffran till 315 feriejobbande Tyresöbor. Sedan 2019 har antalet sommarjobb ökat från 100 till dagens siffra på över 300. Kommunen fortsätter satsa på att ge fler unga möjligheten att arbeta under sommarlovet och får det nya styret igenom sin vilja kommer man i framtiden att ge alla sökande möjligheten till ett jobb.

På måndagsmorgonen gick det ”nya” politiska styret ut med ett gemensamt pressmeddelande där man presenterade årets siffra för feriejobbare i kommunen och där man kunde konstatera att det i år var rekordmånga jobb. Sommarjobben riktar sig till unga som är 16 och 17 år, bland annat erbjuds av kommunen jobb inom parkskötsel men även ideella föreningslivet har jobb bland annat genom Tyresö FF. Av dem 315 jobben som kommunen erbjuder är 50 riktade till barn med särskilda behov.

Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö säger:
”Det är en väldigt viktig start för ungdomar att få den där första raden på cv:t. Jag är fast besluten om att fortsätta ge fler unga i Tyresö möjligheten att jobba på sommaren och ha en meningsfull fritid. Vårt mål är att bygga vidare och utöka det här projektet för att i framtiden kunna erbjuda alla sökande ett feriejobb.”

Men det är inte bara de traditionella partierna som jublar, även ungdomsförbunden gläder sig åt måndagens nyhet. Rasmus Blomberg, ordförande för Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) i Tyresö skriver så här till Tyresö Nyheter:

”Att rekordmånga unga Tyresöbor i år fått ett sommarjobb är förstås något som vi i SSU ser på med glädje. Arbetsmarknaden för unga idag är tuff, och att kommunen gör sitt genom att erbjuda ungdomar ett första jobb är viktigt.”

Det nya styrets målsättning är att fortsätta upptrappningen för att i framtiden kunna erbjuda ett sommarjobb till alla sökande. Tyresö är en av många kommuner i Stockholmsregionen som erbjuder ungdomar ett sommarjobb. I en sammanställning från SVT Nyheter framgår det att Tyresö placerar sig på den övre halvan när det kommer till antal sommarjobb som kommunerna erbjuder. Bäst är Stockholms stad (9000), Botkyrka (1300) och Huddinge (1000), sämst på listan är Lidingö (0), Vaxholm (0) och Salem (25).

Foto: TN Tyresö Nyheter | Anita Mattsson (S) längst till höger i bild när hon “PRAOade” hos sommarjobbarna i Granängsringen 2020
SVTs sammanställning för sommarjobb: Unga musiker på audition inför sommarjobb i Upplands Väsby | SVT Nyheter

Dela