Tyresö har länge varit en plats där natur och djurliv spelar en central roll i invånarnas liv. För dem som har en passion för hästar och ridning har Fårdala Gård under lång tid varit en mötesplats för likasinnade. Det nya stallet vid Fårdala Gård står nu klart och är redo att ta emot både erfarna ryttare och nybörjare.

Tyresös ryttarförening som har sin verksamhet på Fårdala Gård bedriver en bred verksamhet för hästintresserade i alla åldrar och på alla kompetensnivåer. Föreningen lär ut hästhantering, klassisk ridning och de undervisar i dressyr och hoppning. Efter flera års planering och arbete står det nya stallet nu klart och föreningen har sedan årsskiftet kunnat flytta in hästarna i stallet.

– Det nya stallet vid Fårdala Gård är ett bra tillskott till vår kommun. Det kommer att förbättra möjligheterna för invånare att njuta av båda hästar och natur säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande

Det nya stallet är utrustat med moderna faciliteter och har plats för både privatägda hästar och de hästar som bor på gården. Det är något som alla medlemmar i Ryttarföreningen kommer uppskatta. I dagsläget har de närmare 800 medlemmar varav 75 % är under 21 år.  

Projektet har varit ett samarbete mellan Tyresö Kommun och lokala intressenter som har en passion för hästar och ridning.

– Det har varit bra att många kommit samman för att göra detta projekt möjligt. Det nya stallet är resultatet av många människors hårda arbete och engagemang säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande

Det nya stallet möjliggör för olika ridkurser och evenemang för att främja hästkulturen i området.

Foto: TN TN | Från vänster: Ordförande för Tyresö ryttarförening Håkan Bohman, Ordförande för kultur och fritid Alexander Enkvist (L) Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S)

Dela