Kvalspelet fortsätter för Hanvikens seniorherrar. I fredagskväll (20:00! Vill man inte ha publik eller?) mötte man Division 3 laget Järla IF borta på Nacka IP

Efter en sån där utomordentligt underbart klar och kylig höstdag, kryper fukt och den riktiga kylan in över Stockholm och den ordinäre medelsvensson, till 90% väljer att krypa upp i soffan för att gnälla på Idol eller Let´s Dance. Dela en flaska Citronil eller liknande, med sin familj och pusta ut.

Det är på grund av detta som jag är lite undrande inför val av speltid för kvalmatchen mellan Järla och HSK. Dessutom så spelades den andra kvalmatchen dagen efter, vilken givetvis kan spela in när man summerar tabellen.

Stort tack till Hanvikens SK som ger oss möjligheten att se matchen via YouTube. Ett utmärkt alternativ till gapig fredagsunderhållning.

Matchen var en tuff och mycket jämn historia, med lite skönspel. Järla tog initiativet, inledningsvis men HSK spelade kompakt i de bakre regionerna och släppte till väldigt lite. Det tog Järla 15 minuter innan de hade sitt första skott på mål. Ett bra skott från straffområdsgränsen som räddades till hörna av Oscar Mellanmyr, i Hanvikens mål.

Ytterligare fem minuter senare, får man till ett riktigt fint anfall på högerkanten. Oliver Livbom fick en fin djupledspass från backlinjen och kom fram fint i Hanvikens straffområde. Utom skottradien valde Livbom att elegant klacka bollen bakåt till Jesper Sommensjö som avslutar med ett direktskott som hamnar i Mellanmyrs högra gavel.

Även om det var jämnt så var ändå Järla det lite vassare laget i den första halvleken, men det var HSK som hade den absolut farligaste målchansen. Mattias Wallman, målvakt i Järla har bollen, i ett till synes oattackerat läge i eget straffområde och sökte passningsalternativ. Jack Tvedberg tar sig ljudlöst och kvickt fram och snor bollen från Wallman. Rundar honom, och sätter avslutet utanför. Vill Tvedberg klä ut sig till något riktigt mardrömslikt vid Halloweenhelgen så är nog den chansen ett bra alternativ. Den kommer hålla honom vaken några nätter.

Efter 0-0 i paus öppnades äntligen målskyttet i matchen. Tyvärr så var det Järla som fick den äran. En riktig bjudning av HSK-försvaret dessutom. Rutinerade Mathias Östberg spelar bollen bakåt till Gustav Fridén, som inte alls nås av bollen. Istället hamnar den Sebastian Waldenström som går förbi Fridén och blir sedan nedgjord av Östberg i straffområdet, men lyckas ändå få fram passningen till Sommensjö som kallt sätter 1-0.

Tre minuter senare så får så Jack Tvedberg sin revansch. Ett högt inlägg från höger når Tvedberg som nickar in 1-1 bakom Wallman, men målet blåstes bort för offside.

Med 20 minuter kvar att spela får Viken till sin kvittering. Andreas Varg sparkades ned utanför Järlas straffområde. De sedvanliga protesterna från sju-åtta spelare satte igång, medan domaren visade var frisparken skulle ligga. Utan begäran om avstånd så behövs som bekant ingen ny signal, så medan Järlaspelarna la fram sina åsikter om varför det inte skulle vara frispark, så slog Mossadiq Zekria en kort boll till Jonathan Avernäs som enkelt sköt in kvitteringen.

Självklart var det en hel del protester efter det målet också men målet var helt korrekt och här har Järlaspelarna bara sig själva att skylla. Med bättre disciplin så hade en sån här fadäs aldrig skett.

Matchen slutar 1-1 och efteråt skulle en straffsparksläggning ägt rum, för att på så sätt kunna skilja lagen åt i den sista omgången. Denna uteblev av någon anledning och skulle HSK och Järla stå på samma poäng och målskillnad så är åtminstone mitt tips att det blir omspel.

I den andra kvalmatchen besegrade IFK Tumba, IK Viljan med hela 5-1, och blandade också in sig i tätstriden. I sista omgången möts Tumba och Järla, medan Hanviken möter helt avhängda Viljan, som kanske inte alls har så mycket vilja som namnet antyder, efter en lång meningslös resa till Stockholm.