Yttre perfekta förutsättningar var perfekta för en riktigt härlig fotbollsfest på Älsvsjö IP.

Fest blev det också. De båda lagen bjöd på fyra mål och delad pott, så ingen behövde gå hem besviken. Älvsjö AIK har satsat hårt på att ta steget tillbaka till trean och man bär ett visst favoritskap till seriesegern.

Tyresö tog dock ledningen i matchen. Ett vänsteranfall resulterar i ett fint inlägg som Lukas Pettersson nickar in vid bortre stolpen.

TFF fortsatte bra och när Johan Holmqvist gick loss och snyggt lobbade över Elias Spång så trodde de flesta på 2-0 men Spång som befann sig utanför straffområdet tog med händerna och blev således utvisad.

Det var som brukligt hetsigt mellan demgamla antagonisterna. Älvsjö och Tyresö har legat sida vid sida i serierna sedan 70-talet och de är inte de såtaste av vänner.

Tyvärr lyckades inte TFF att förvalta det numerära överläget utan Älvsjö både kvitterade och tog ledningen innan Tyresö tog sig samman och forcerade in en kvittering i slutet av matchen.

Även Kevin Samuelsson och Älvsjös tränare fick rött kort innan matchen var helt över.

– Vi gör ingen bra match men när det blir som det blev så får vi vara nöjda med att vi krigade till oss en mycket viktig poäng, säger Claes Brikell till TN efter matchen.

Det är ohyggligt jämnt i Söderfyran för tillfället. Inte mindre än fem lag ligger i topp med 13 inspelade poäng, och på sjätte plats, med en match mindre spelad skuggar Älvsjö AIK.

Nästa match för Tyresö är på fredag, hemma mot Rågsveds IF.

Niklas WennergrenFoto: TN |

Dela