Streckmatch i Allettan och en mycket välbesökt Tyresö Ishall. Både Tyresö/Hanviken och Vimmerby vill såklart vara med och kvala vidare till de åtråvärda platserna i Allsvenskan.

Kan hända var det nerver och press sm gjorde att matchen blev som den blev, för det här var dessvärre inte en bra tillställning vare sig spelmässigt eller resultatmässigt. Om man inte är smålänning förstås. Trogna sitt arv så bjöd inte gästerna på särskilt mycket.

THH hade en fin chans att bryta måltorkan när Olle Söderlund blev utvisad för tripping efter cirka tio minuter men man skapade i princip ingenting under den två minuters intervallen.

Bara ett par minuter senare var det dags för Tim Ljungqvist i hemmalaget att uppsöka utvisningsbåset, och här skapade VHC ett rejält tryck. Pigge Christian Lindberg fick möjligheten att ge gästerna ledningen men Oscar Walldén kom ut snabbt och fick ut ett benskydd. I anfallet efter sköt samme Lindberg ett hårt skott men även där var Walldén med på noterna och styrde bort skottet med stöten.

Efter en jämn och mållös första period med bra tempo så såg man fram emot att spelet skulle lossna i den andra. Det gjorde det dessvärre inte. Även om det började bra när raske Tim Ljungqvist åkte ifrån Vimmerbyförsvaret i numerärt underläge, men avslutet hamnade rakt på Gustav Bågenvik i VHC-målet.

THH fick en ny chans att spela power play men denna gång skapade man i praktiken ingenting. Istället verkade tuppkammen växa på Vimmerbyspelarna och de tog över mer och mer av matchen. Hemmalaget var verkligen på fallrepet men  de kämpade sig tillbaka och mot slutet av perioden hade de nästan vridit sig ur det småländska livtaget.

Lite oväntat kom ändå Vimmerbys ledningsmål. Gästerna anfaller och pucken spelas bakåt till Hugo Enock som får drömträff från blå linjen rakt upp i gallret. Välförtjänt ledning för Vimmerby inför den sista perioden.

Det blev också en frejdig start på den tredje perioden. Det märktes vad som tränare Karlunden hade sagt i omklädningsrummet. Inledningsvis så hade man flera bra chanser, bland annat ett fint anfall där Dennsi Nordström spelade fram Felix Liljegren som fick på ett fint skott som Bågenvik lyckades rädda även denna gång.

Hemmalagets oförmåga byttes till frustration, och det ska sägas att gästerna inte skapade så himla mycket mer, allt medan matchklockan tickade på. Med halvminuten kvar kunde Isac Andersson fastställa slutresultatet till 0-2.

– Vi visste innan att det skulle vara en tuff match. Alla lag i serien är ju jättebra. jag tycker ändå att vi skapar målchanser. Vi skjuter 37 skott och dom skjuter väl 17 eller någonting, men det grinar emot liksom, säger head coachen Daniel Karlunden till TN efter matchen.

– Spelmässigt har de senaste matcherna blivit ett uppsving så det är väl det vi får ta med oss. Nu ska vi ner till Vimmerby på söndag redan så det blir ju back to back och det är ju roligt.

Man får hoppas att den positiva trenden håller i sig spelmässigt så ska nog målskyttet lossna också. Det är ju många omgångar kvar och även om det är långt upp till toppen så visar tidigare resultat att alla kan plocka poäng av alla i den här serien. Det är dessutom otroligt roligt att vi har ett såpass bra hockeylag i kommunen numera. Klassen på Allettan är hög och det är värt att ta sig till Tyresö Ishall.

Extra pluspoäng till sekreteriatet som valt Med Suntrip mot solen (ledmotiv till Sällskapsresan) av Bengt Palmers som utvisningsmusik. Vi på redaktionen hoppas givetvis att vistelsen blev trevlig.