Fotbollssäsongen är nu i full gång och i helgen så spelar flera av kommunens hemmaplan.

Tyresö FF´s damlag sparkar igång på ett grandiost sätt med en riktig fotbollshappening på Tyresövallen. Man kommer att ha spelare och ledare på plats redan från klockan 11:00 med en massa olika evenemang för barn. Är din son eller dotter intresserad av att starta en fotbollskarriär och bli den nya Ronaldo så passa på att gå ner och träffa spelare och ledare. Det bjuds givetvis på fotboll och halv två så spelar klubbens damlag sin första Division 1 match på hemmaplan på ett antal säsonger. Laget förlorade ju olyckligt mot tuffa Sätra i den första omgången. Motståndet står IFK Nyköping för.

Tyresö FF – IFK Nyköping
Avspark: 13:30 Lördag. 22/4
Plats: Tyresövallen

På samma plats men några timmar senare så spelar Hanvikens SK mot FC Stockholm. HSK har ju på grund av ombyggnad av Trollbäckens IP och säkerligen på grund av publiktrycket, blivit tvugna att flytta sina matcher till Tyresövallen under våren.

Hanvikens SK – FC Stockholm
Avspark: 16:00. Lördag 22/4
Plats: Tyresövallen

Även Tyresös stolta herrlag är i elden i helgen. TFF toppar segern med full pott och 10-0 i målskillnad och spelar på borta mot Assyriska FF från Norsborg. AFF spelade 4-4 mot kluriga Hägersten så det är två målglada gäng som möts och vi håller tummarna för att TFF´s nollor i förlust och målprotokollen hålls intakta.

Assyriska FF – Tyresö FF
Avspark:16:00. Lördag. 22/4.

Plats: Brunna IP

En riktig godbit lagom som hours de ouvre, innan middagen bjuds det för de som har busskort och klarar av att ta sig till Torvalla i Haninge. Där spelas det derby mellan IFK och HSK och det blir nog ett väldigt hett derby.

IFK Haninge – Tyresö FF
Avspark: 18:00. Lördag 22/4
Plats: Torvalla

Helgens riktiga fotbollsgodis får väl ändå derbyt i Division 7I var. Ett av två väldigt heta stadsderbyn mellan Bollmora Inter och Granängsringen FC spelas på Tippen. Det här är två lag som båda utmanar om seriesegern i Division 7, eller det är i alla fall så snacket på stan går. Missa inte detta tillfälle att även stödja de klubbar som ligger lite längre ner i seriesystemet.

Bollmora Inter IKF – Granängsringen FC
Avspark: 18:00. Lördag. 22/4
Plats:Trollbäckens IP

Söndagen kan ni vika för handbollen. Då spelar Tyresö Handboll sin tredje match i kvalet till handbollsligan. Orkar man inte åka hela vägen till Karlskrona så kan man se matchen via HIF Karlskronas hemsida.

HIF Karlskrona – Tyresö Handboll
Avkast: 16:30
Plats: Karlskrona

Niklas Wennergren

Foto: TN Claus Meyer |

Dela