I måndags fick Tyresö besök av statsminister Stefan Löfven. Statstrådet besökte bland annat Tyresö FF för att upmärksamma deras arbete med unga och äldre som bidrar till trygghet i civilsamhället. Han uppmärksammade även Tyresö kommuns nya blocköverskridande styre med Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet.

I måndags besökte statminister Stefan Löfven Tyresö. Löfvens besök började med en promenad genom Tyresö centrum tillsammans med tillträdande Kommunstyrelseordförande Anita Mattsson (S) och Mathias Tegnér (S). Därefter hölls samtal om kommunens nya blocköverskridande styre (S, L, Mp) inne i kommunhuset där statsministern enligt uppgift bjöds på kaffe och finska pinnar.

Besöket fortsatte sedan till Tyresövallen där tidigare statsminister Ingvar Carlsson anslöt och Tyresö FF som fick beskriva sin verksamhet, visa statsrådet runt planerna och berätta om den relativt nystartade verksamheten med gå-fotboll för äldre, sin fritidsverksamhet och sina sommaraktiviteter för barn i Tyresö. Löfven tog också tillfället i akt att spela fotboll med de barn som var med i TFFs fritidsverksamhet. Något som var mycket uppskattat bland deltagarna som fick med sig ett minne för livet.

Besöket är en del av Socialdemokraternas höstkampanj som går ut på att hylla samhällets vardagshjältar. Statsministern har då valt att hylla alla de som arbetar i Tyresö FF.

Efter besöket hos föreningen fortsatte rundturen till möte med lokala socialdemokrater följt av dörrknackning.

Foto: TN Socialdemokraterna |

Dela