Ett av Hanvikens tjejlag har startat ett initiativ för att kunna utöka spontanidrottsverksamheten på Trollbäckens IP. Det hela började med att tjejerna, som spelar i flickor 04, var nere på Trollbäckens IP för att spela spontant.

Problemet var att belysningen inte var tänd och när de frågade om det gick att tända fick de ett nekande svar. Detta på grund av att det inte var säsong.  

– Tjejerna blev ju lite besvikna när de inte kunde lira, berättaren tränaren Fredrik Sjögren. Då kom dom på den här idén med att ”varför kan det inte vara tänt, så man kan vara på IP mer?”.  

– Då säger förvaltningen väl mer eller mindre att det ändå inte är något folk där, fortsätter han. Men vi tror ju att det inte är något folk för att det inte är tänt.

Initiativet startade när Fredrik la ut en text i Facebook-gruppen ”Aktuella händelser i Tyresö” som fick stor respons. Med tanke på kommunens intention om att öka spontanidrotten i Tyresö så borde en lösning kunna hittas.  

– Vi vill ju att det ska vara tänt på kvällarna, säger Moa Hartman. Vi är nere och spelar fotboll ofta även när det inte är träning och då måste det vara tänt. 

– Det räcker ju med att det går att tända just när man ska spela fotboll och så, fortsätter hon. Vi skulle ju vara här oftare ifall det gick.

Tjejerna i laget har också andra idéer på hur man skulle kunna utveckla Trollbäckens IP för att öka spontana aktiviteter bland barn och unga. Till exempel så skulle som vilja att en så kallad Pannaplan inrättas.  

– Det är en liten rund plan som man spelar en mot en på, berättar Evelina Gustafsson. Sedan vill vi ha ett fotbollstält, gym både ute och inne och så ett ordentligt bollplank. 

– Det skulle vara väldigt bra med en uppvärmningsplan också, fortsätter hon. Eftersom alla planer är upptagna innan träning och match.

Foto: TN Tyresö Nyheter | Flickor 04 försöker spela fotboll i mörkret på Trollbäckens IP

Dela