Tyresö FF fullkomligt krossade Srbija FF i den framflyttade seriepremiären, med hela 5-0. Den första halvleken var lite hårdare än vad siffrorna beskriver men TFF hade bra koll på sina motståndare, som var tunga och stora att möta. Det blev 16 åriga debutanten Johan Holmqvist som efter hörna bröt dödläget och allt eftersom halvleken led mot sitt slut så kroknade hemmalaget.

”Man såg att de inte hade så mycket mer att ge runt 40 minuter.” säger tränaren Clas Brikell till TN.

Den otroligt pigge tonåriga debutanten Holmqvist såg även till att öka på Tyresös ledning 10 minuter in i den andra halvleken och det var lite då som matchen tog slut. Srbija hade inte mer att ge medan gästerna bara hade startat. Jovica Djordevic blev utvisad i samband med en straffsituation i 64:e minuten och Christoffer Nyberg satte 3-0 bakom Christos Degrenis i hemmamålet. Efter det så var det bara ett lag på plan och i matchens sista, inte så skälvande minuter, så ökade Anton Holmqvist och Lukas Pettersson på ledningen. ”De kunde helt enkelt inte stå emot oss vi var oemotståndliga helt enkelt.” Säger Brikell vidare. ”Det var en arbetsseger utan att glänsa.”

Ja så kan man ju säga när man vinner med 5-0 också. Betyder detta att vi har en väldigt intressant säsong framför oss? Troligtvis är det så. Märkbart var också att Niclas Tomasson gick mållös från planen efter att ha missat runt sju hyggliga chanser, enligt Clas Brikell. ”Vi spelade idag med två forwards och en av dem gjorde mål.”
Väldigt roligt att ytterligare en ung intressant spelare presenterar sig för Tyresöpubliken, och givetvis att även hans storebror hamnade i målprotokollet. ”Hedqvist har varit den där unga ambitiösa typen men inte riktigt ”orkat” träna ordentligt, men i vinter så har han tagit tag i sig själv och verkligen lyft sitt spel och sin fysik.” smackar en synnerligen nöjd Brikell i telefonen.

Nästa match spelas på Hagsätra IP mot Rågsveds IF, klockan 14:00, nästa lördag (16/4) och då hoppas i alla fall tränare Brikell på att det kommer fler Tyresöbor än vad som dök upp idag.

Lyssna gärna på Tyresöradion 91.4 på onsdag då Brikell och Niclas Tomasson kommer till studion och berättar om vad vi har att förvänta oss av säsongen 2016.