Tyresö Trollbäckens innebandydamer inledde kvalspelet till Svenska Superligan på ett alldeles utmärkt sätt. Genom att fullständigt göra slarvsylta av de långväga motståndet, IKSU Ungdom, från Umeå så skaffade man sig ett mycket bra utgångsläge inför returen nästa helg. Slutsiffrorna, 10-4 talar om en fullständig utskåpning, men det var betydligt hårdare än vad resultatet anger.

Den första perioden slutade 1-1 och var mycket jämn. I den andra så stod matchen verkligen och vägde, men genom tre snabba mål av Linda Englund (2) och Frida Mattsson så gick hemmalaget fram till en 4-1 ledning. IKSU kom tillbaka och pressade TT rätt hårt och när Emma Husberg blev utvisad med en och en halv minut kvar av perioden så reducerade norrländskorna till 4-2.
I tredje perioden fick TT igång sitt spel och började rulla bollen inom laget, och IKSU började göra misstag, kanske på grund av trötthet, kanske på grund av att hemmalaget var numret för stort? 5-2 kom knappt fem minuter in i perioden genom Linnea Wiregård, fint framspelad av lagkaptenen Madelene Westberg. 6-2 var en ren bjudning från gästerna som under ett anfall valde att spela bollen till en helt fristående Johanna Hall som kom helt fri från halva plan och ensam med målvakten gjorde hon inget misstag.
“Vi får igång vårt spel i sista perioden och lägger i en högre växel.” säger Kapten Westberg efter matchen. “De försökte pressa oss högt men vi var starkare idag. Samtidigt är jag glad för att det var så pass jämnt. Det var ju egentligen först i slutet på matchen som vi går ifrån. Nu vet vi att vi möter ett bra lag nästa lördag och måste vara skärpta för att slippa spela en tredje avgörande, dagen efter.”
Innan matchen så talade TN med IKSU Ungdoms tränare, Patric Thomsen som, då var full av tillförsikt inför matchen. “Det kommer att bli tufft men vi är ett mycket starkt hemmalag och har bara förlorat en match i Umeå.” Det är alltså något att ta med sig upp nästa fredag. TT reser upp dagen innan och stannar för övernattning på Stadshotellet i Sundsvall, för att sedan återuppta resan på lördagsmorgonen. Vinner man inte matchen på lördag så får laget en ny chans på söndagen då den avgörande matchen spelas.

“Det känns som att vi är fysiskt starkare.” säger Kapten Westberg slutligen. “Kollektivet TT kommer att vinna.”