En brand i bussmotorn på vägen från Uddevalla störde Tyresö Handbolls uppladdning på ett synnerligen negativt sätt. Det är åtminstone ett sätt att förklara Tyresös miserabla inledning.

Det skiljer 13 poäng i tabellen och fem placeringar mellan lagen så att hemmalaget var storfavorit rådde det inget tvivel om. Ändå var det Kroppskultur som fullkomligt överrumplade sina värdar. Sex minuter in i matchen ledde man med 5-1 och tio minuter senare var ställningen 9-4 i västgötarnas favör.

Upphämtning 1
Tyresö bet ihop och visade snart sin klass. Det tog dem fem minuter att komma ikapp till 9-9. Kroppskultur hade ändå mer att ge, och efter en time out var de tillbaka i fint slag. Tyresö däremot, fortsatte att göra alldeles för många tekniska fel och gästerna hade helt rättvist med sig 13-10 in till pausvilan.

Upphämtning 2
Jakten för att komma i kapp inleddes i samma stund som domaren visslade i gång den andra halvleken. Nu med något större skärpa.

Nio minuter in på den andra halvleken var Tyresödamerna lika med sina gäster igen, men det tog ytterligare fem minuter innan Line Brandt kunde ge Tyresö ledningen för första gången i matchen efter 45 minuters spel. Efter ytterligare mål av Frida Höglund och Sara Greb hade Tyresö 20-17 och bollen. Det här hade kunnat vara den slutgiltiga sänkningen av Kroppskultur, för med fyra bollar upp skulle gapet vara för stort, men återigen började hemmaspelarna missa. Västgötarna gnetade sig tillbaka och slutminuterna blev oerhört dramatiska.

Anna Pettersson satte 23-22 bakom Mona Safari i Kroppskulturs mål, med endast 1.06 kvar på matchklockan. 59:13 kvitterade utmärkta Anna Lehtinen för Kropps. Tyresö har bollen men tappar den. Time out med 27 sekunder kvar och därefter så sänker Olivia Eketjäll hela Tyresö ner i Albysjöns kalla, smutsiga vatten genom att sätta 23-24.

–  Vi ledare får ta på oss att vi inte kunde motivera spelarna bättre. Det ligger på oss helt enkelt. Kroppskultur har sett till att stärka sin trupp den senaste tiden så de är ett bättre lag än vad tabelläget visar, säger assisterande coachen Thomas Hedlund.

Matchvinnaren Olivia Eketjäll så här till TN efter matchen.

–  Det var jätteskönt att vi inte påverkades av branden i bussen och att vi var två timmar sena.

Det var väldigt dramatiskt på slutet…

– Ja vi hade kunnat dra ifrån, och jag tyckte nog att vi skulle vunnit med större marginal men det gick ju bra ändå.

Niklas Wennergren

Dela