Som Tyresö nyheter tidigare rapporterat deltog flera spelare från Tyresö Royal Crowns i det svenska laget i JVM i Amerikansk Fotboll. Sent söndags kväll föll det svenska U19-landslaget i amerikansk fotboll mot USA. Svenskarna som överraskande tog sig till bronsmatchen kämpade tappert, men mötte en bättre motståndare. En av Sveriges poänggörare var Tyresöspelaren Karl Berg.

Junior-VM avslutades för Sveriges del med en klar förlust. Slutsiffrorna i bronsmatchen mot USA skrevs till 61-9. I  och med matchen har Sveriges juniorlandslag avslutat ett framgångsrikt världsmästerskap med en fjärdeplats.

Förbundskapten och Head Coach är Tyresöbon Andreas Ehrenreich. På twitter kommenterade han matchen med:

– Idag såg jag ungdomar växa på fotbollsplanen. Många gjorde mer än de själva trodde var möjligt. Andra kom inte över tröskeln och det kan vara en nyttig läxa det med.

I bronsmatchen kom Sverige direkt i underläge och efter första halvlek ledde amerikanerna med 47-2, där de två svenska poängen gjordes av Tyresöspelaren Karl Berg, som i samband med ett misslyckat amerikanskt försök till extrapoäng, lyckades plocka upp en tappad boll och springa in i USA:s målområde.

För att kvalificera sig till bronsmatchen besegrade svenskarna Australien i sin sista gruppspelsmatch med 19-6. Förutom Karl Berg och Dennis Isberg fanns flera andra Tyresöspelare med i laguppställningen till världsmästerskapet, bland annat linjespelarna Adam Bender och Rikard Carlsson, defensive end Noah Gärtner, samt Wide Receivern Alper Kaan Arici.

Foto: TN |

Dela