Strålande solsken och näst intill högsommarvärme gav lördagens match mellan de gamla antagonisterna Tyresö FF och Älvsjö AIK den bästa inramning en fotbollsmatch kunde få.

Det fanns en tid när TFF och Älvsjö var likt forntidens gladiatorspel. Grisiga och tuffa matcher, ofta i toppen av Division 2. Det var outtalat att man aldrig, aldrig aldrig förlorade mot Älvsjö. Åren har dock skiljt lagen åt i olika serier och den gamla antagonismen har på svalnat en hel del.

Därmed inte sagt att detta på något sätt var en halvljummen tillställning. Båda lagen spelade fin fotboll och hemmalaget hade en hel del fina möjligheter under de första 25. Snabbe kantspringaren Svante Sköld hade ett par fina framstötar på högersidan men hittade inte riktigt fram med den avgörande passningen.

Tråkigt värre blev det när den före detta TFF-spelaren, Julius Armalis hittade nätet bakom Gustav Enis i Tyresökassen.

Hemmalaget revanscherade sig dock tidigt i andra halvlek när Niklas Fredriksson kvitterade Älvsjös ledning redan efter två minuter. 

Även om vi ska vidhålla att det var en mycket jämn match så var TFF det lag som visade mest kampvilja och laget förde matchen under långa stunder. I den 54.e minuten hade man en fin chans att öka på målskörden när Fredriksson fick en långboll från backlinjen och stack in en hård boll mot bortre stolpen där Sköld dök upp. Dessvärre lyckades han inte hålla ner bollen utan den fick hämtas ut på Godissvampen något senare.

Tio minuter senare slog lagkaptenen Ludwig Holmgren en väl avvägd frispark som nådde Axel Spännare men Andrej Bogosalvjevic gjorde en utmärkt räddning denna gång.

Matchen fortsatte i högt tempo och hemmalaget var chansmässigt något vassare. Med 12 minuter kvar hade Oskar Hansson ett hårt skott i gaveln, men det är ju som man säger; Nära skjuter ingen hare.

Tre minuter senare fick TFF hörna som nickades fram till Wille Gottlind Lodén som gjorde vad som brukar kallas ett Filippe Inzaghimål. Det vill säga “det gäller att vara där.”

Nu fick TFF försvara sig med näbbar och klor de sista tio, men någon riktigt vass chans vaskade inte Älvsjö fram, utan segern kunde bärgas och tre nya poäng kunde inkasseras. Älvsjö AIK inkasserade sin andra förlust i detta getingbo som kallas Division 4M men ligger kvar på fjärde plats medan Tyresö smet upp på den femte.

Foto: TN Niklas Wennergren | Wille Gottlind Lodén avgör matchen mot Älvsjö AIK med sitt Inzaghimål.

Dela