I söndags fullbordades Tyresö/Hanviken Hockeys största framgång någonsin. Laget slutade etta i Hockeyettan Östra, vilket aldrig skett förut. Det innebär att laget kommer spela i Norra Allettan efter jul. Framgången skördades i en fullsatt arena, samtidigt som en veteran tackades av, ett nummer pensionerades, när en tröja hissades upp i taket.

Inramningen var fantastisk när serieledande THH mötte tredjeplacerade Visby/Roma i en fullsatt Tyresö ishall. Serieplaceringar stod på spel, men båda lagen var redan kvalificerade för Allettan.

När Allettan nu är lottad står det klart att THH kommer spela i den norra serien och spela mot flera lag i Norrbotten, bland annat Kiruna, Piteå och Boden. Dessutom kommer Tyresölaget möta seriefavoriterna Hudiksvall och Brödernas/Väsby. Serien kommer vara färdigspelad i slutet av februari och då tar ett eventuellt kvalspel mot Hockeyallsvenskan vid.

Utöver att bärga seriesegern så hissades Felix Liljegrens tröja. Liljegren var Tyresö/Hanviken Hockeys klarast lysande stjärna under elva säsonger. Han spelade 300 matcher och gjorde 327 poäng på de matcherna. Han bar kaptensbindeln med självklarhet och styrde första femman på samma sätt. Att han blir den fösta THH spelaren vars tröja hissas upp i taket var ett axiom. Nu kommer Liljegrens tröja hänga i ishallstaket och hans nummer, 54 är numera pensionerat.

Matchen mot Visby/Roma bjöd dessutom på öppen och fin ishockey. De gotländska gästerna förde spelet under delar av matchen och vann skottstatistiken med 25-19. Tyresö/Hanviken tog planenligt ledningen i sjätte minuten men hade förvånansvärt svårt att sätta pucken i mål. Alternativt så försvarade sig gotlänningarna bra.

Resultatet stod sig till periodpausen, därefter rullade matchen igång på allvar. En dryg minut in i den andra perioden satte Eric Eljas 2-0, men hemmalaget var inte nöjda med det. De gick för knock out, men så blev det icke. Anton Johansson spelade fram Tim Bothén som reducerade ledningen till ett mål. När bortalagets Melker Iversen blev utvisad för hakning mitt i andra perioden, så tog Tyresölaget chansen och utökade ledningen med 3-1. I tredje perioden reducerade Visby/Roma genom Tyresöprofilen Chase Phelps till 3-2. Det blev också matchens slutresultat.

THH kommer spela sin första match i Norra Allettan borta mot Hudiksvall dagen innan nyårsafton.