Tyresö Hanviken fortsätter att skrälla mot de stora lagen i HockeyEttan. I helgen var det dags för dubbelmöte på bortais där bland annat topplaget Boden stod för motståndet.

Trots oddsen emot sig lyckades Hanviken göra det igen, på lördagen chockade man mot Boden och på söndagen kunde man lätt städa av Kiruna IF. Med en omgång kvar, står det nu klart att THH hamnar topp 4 i AllEttan Norra.

Ett redan slutspelsklart THH satte sig under fredagseftermiddagen på flyget till Luleå för att inleda helgens bortaturné i Norrland. Fortfarande fanns det viktiga poäng att spela om. Första stoppet var Boden. Ett etablerat topplag med betydligt större och bättre ekonomiska förutsättningar än “lilla Hanviken”. Tyresölaget hade, som många gånger tidigare, oddsen emot sig och trots att Boden kom till matchen med 6 raka förluster var de ändå stora favoriter. Men kanske är det just när THH får vara “underdogs” som man visar vad man går för? THH klev ut på isen i Hive Arena och gjorde det de gör allra bäst, “full fart framåt, håll tätt bakåt”. Precis som den unga hanvikenklacken brukar skandera i Tyresö Ishall. Boden skapade mest och bäst lägen, skotten slutade hela 31-16 till hemmalagets fördel men hockey avgörs i hur många mål som görs, inte i antalet skott. THH tog vara på de få chanser de hade och vann 1-2, tack vare mål av Oskar Ståhl och Alexander Karlsson. THH hade chockat igen.

Efter en natt på hotell i Boden gick bussen tidigt på söndagsmorgonen, ytterligare 34 mil norrut, till Kiruna. Laget anlände till Lombiahallen med en skada i form av Hampus Larsson som fått en klubba i ansiktet mot Boden och rotation mellan stolparna. Viktor Lundahl fick förtroende att vakta Hanviken-målet, något han tog vara på. I matchen, som THH kontrollerade betydligt bättre än mot Boden, stod Lundahl för flera kanonräddningar. Denna gång lyckades även Hanviken hitta sitt egna spel och det visade sig framåt i banan. Fem mål och fem olika målskyttar. Schlyter, Sjölund, Nilsmats, Karlsson och Hedström tog plats i målprotokollet när THH vann bekvämt, slutresultatet skrevs till 1-5. En kort summering av helgen: sex av sex möjliga poäng, sju gjorda och endast två insläppta mål. THH skrällde igen och har nu 8 vinster på de senaste 10 matcherna. 


Helgens vinster tar THH upp till en 4e plats i AllEttan norra och avståndet till femte plats är nu så stort att fjärdeplatsen är den “lägsta” placeringen som Hanviken kan sluta på, med andra ord är THH klart för topp fyra. Detta är av betydelse då det innebär hemmaplansfördel i kvartsfinalerna och möjligheten att välja sin motståndare. På onsdag, i den sista omgången av AllEttan, åker Hanviken till Väsby för att spela ett spännande Stockholmsderby, nedsläpp 19:00 i Renew Arena. Det väntas bli en riktig publikfest då Väsby bekräftat att nyförvärvet Dick Axelsson (tidigare SHL-proffs) gör sin debut. Även en del Hanviken-supportrar ryktas åka dit. Hanvikens motståndare i kvartsfinal väljs söndag den 5e mars.

Andreas Mattisson

 

Foto: TN |

Dela