Hockeypubliken i Tyresö har de senaste åren blivit bortskämda med fina prestationer av kommunens numera stolta ishockeyklubb. För det har ju inte alltid varit på det sättet.

Under många år fördes en undanskymd tillvaro i de lägre serierna med två konkurrerande klubbar (Hanvikens SK och Tyresö HK). Sedan sammanslagningen har man tagit sig upp till Division ett och de senaste tre säsongerna också kvalificerat sig för Allettan, och det är utan tvekan målet inför denna säsong.

– Vi lyckades behålla stommen från förra säsongen men ett tiotal nya spelare har det kommit in, berättar assisterande sportchefen William Garpenlöv.

Erik Palm som spelat för Visby i sex säsonger har efter flera års påstötningar flyttat tillbaka till fastlandet, och kommer säkert bli ett fint tillskott för laget. Isak Dahlin har kommit in från Nyköping och Daniel Olsson från Segeltorp. Filip Karlsson-Tägtström har återvänt efter fyra år i USA, där han spelat college ishockey.

En annat intressant nyförvärv är den spelskickliga backen Alexander Andersson med ett förflutet i Växjö Lakers, Vimmerby och Halmstad Hammers. Andersson återvänder efter en sejour i Grüner i den norska andraligan. 23 åriga backen Filip Pilö från Huddinge, har redan varit och tränat med Djurgården ett par gånger men vi kan hoppas att THH får behålla honom säsongen ut.

Tim Kämpeberg och Sebastian Fransson, båda forwards, kommer närmast från Huddinge och Erik Eljas från Köping.

Blir det någon plats för egna produkter med så många nyförvärv?

– Absolut. Förra säsongen hade vi över 100 matcher från juniorlaget, sett över hela säsongen, säger Garpenlöv. Jag vill nog kalla det brutalt bra. Dem klarade sig väldigt bra och flera av dem var med hela vägen in i play off. THH har något väldigt bra i organisationen där vi är bra på att släppa fram juniorer och samtidigt duktiga på att locka hit spelare utifrån landet.

Kvar från förra året är tränaren Anders Hultin som i år får assistans i båset av Dennis Santesson. THH har också startat starkt i seriespelet med två segrar efter två spelade matcher. Det enda som egentligen saknas är mer publik och en färdigbyggd ishall.

Dela