Högflygande TFF tog på lördagen emot bottenlaget IFK Kumla på en nylagd matta på Bollmoravallen. En på pappret enkel uppgift men som visade sig vara en lite svårare nöt att knäcka än vad hemmapubliken förväntat sig.

Tyresö startade bäst och hade ett stort spelövertag, men kom av sig fullständigt när en nick efter hörna olyckligt träffade Miralem Aslani på armen. Domaren pekade utan att blinka på straffpunkten och Dennis Segaga satte den säkert i mål bakom Jesper Sundelin.

Detta fick Tyresö att totalt komma av sig. Visst hade man ett stort bollinnehav men man visade sig sårbara bakåt. Något som passade Kumla väldigt bra och man kom fram i flera giftiga kontringar men tack vare storspel ab Sundelin i Tyresömålet.

Det lät dröja innan Tyresö fick ordning på de uppstudsiga östgötarna. Som så många gånger förr så var det den vesselsnabbe Niclas Thomasson ryckte in. Thomasson ger sig själv ofta huvudrollen när castingen görs och dagens match var inget undantag..

I den 37:e minuten får han bollen i Kumlas sista tredjedel och avancerar  förbi sin motståndare och lägger in kvitteringen. Kanske lite väl lättvindigt men vissa spelare får alltid saker att se lätt ut.

Fem minuter senare slog Thomasson till igen. En frispark från höger togs om hand av Pontus Moro som slog en hårt skruvad boll in i straffområdet. Bollen nickas bakåt till Hisham Shnava som klipper till. Oskar Karlsson, duktig målvakt i Kumla reflexräddar men rakt i gapet på den påpassliga Thomasson som stöter in 2-1, två minuter före pausvilan.

I den andra halvleken gick TFF på knock. man var självklart sugen på att avgöra tillställningen så snabbt som möjligt. Vilket man faktiskt också gjorde, och man gjorde det med en delikatess.

Joel Embring fick bollen på högerkanten och lyfter den retfullt enkelt över sin försvarare till fyndet Ruben Lindström. Lindström har en känslig högersko och han lyfte bollen över Kumlas backlinje där Thomasson kom stormande. Ett favoritläge för honom och han gjorde inte heller något misstag den här gången.

– Jag gillar verkligen att springa in bakom fyrbackslinjen och ställa till lite oreda, skrattar Thomasson till TN efter matchen.

Efter 3-1 målet fick TFF en downperiod men det var så att säga aldrig någon fara på taket och med cirka kvarten kvar av matchen avgörs den fullkomligt. Nyttiga Joel Embring går runt på högerkanten och rivs ner i straffområdet, och Miralem Aslani fick upprättelse för den oturliga handsen i den första halvleken när han satte 4-1 från niometerspunkten.

Tyresö är nu tvåa i tabellen, och det är inte lite att man börjar undra var detta kan sluta.

– Ni är endast en poäng efter Forward och i nästa omgång har ni Assyriska FF som ligger två poäng bakom er. Är det så att Tyresö är på väg upp i Division 1?

– Vi åker till Södertälje på söndag, så nu är det bara att ladda om och se till att vi får en bra träningsvecka. Slipa på alla detaljer och göra så bra match som möjlig. Det är trots allt sju matcher kvar men visst känns det bra i truppen just nu, Vi är många som spelat ihop länge så det känns bra i truppen.