Allaktivitetslokalen på Granängsringen öppnat. Här kommer att finnas en mängd olika aktiviteter som väntas locka besökare i alla åldrar. Men det finns också en avdelning som är avsedd för möten och arbetsplatser som kommunens verksamheter kan nyttja. Hit flyttade kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) sin arbetsplats fredagen den 10 november.

I arbetet med Ett Tryggare Granängsringen har kommunen valt att hyra lokaler av Tyresö bostäder i området för olika verksamheter, såsom Fritidsbanken och allaktivitetslokalen. Syftet är att få fler än de boende att hitta till Granängsringen. I och med att lokalen öppnade har kommunens personal möjlighet att arbeta där, något som Anita Mattsson har sett fram emot.

– Det är ett steg i att ta ett ägande över platsen och bidra till trygghet. Ringen ska vara en plats för alla, säger Anita Mattsson. 

Det blir lättare att ha spontana möten med tyresöborna.

Jag är jätteglad över möjlighet att kunna få arbeta vid Granängsringen. Planen är att jag kommer befinna mig på plats på fredagar för att möta tyresöborna. Det kan givetvis vara andra dagar också och då är man, precis som i andra fall välkomna att besöka, säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Allaktivitetslokalen är ett viktigt tillskott för Tyresö och kommer att fungera som en central mötesplats för olika verksamheter. För Tyresö Bostäder och Tyresö kommun är lokalen endast en del av målet med att skapa funktionella platser för samhället

Foto: TN Tyresö Nyheter | Kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) flyttar sin arbetsplats till Granängsringen en gång i veckan.

Dela