TT IBK följde upp förra veckans uddamålsseger med att fullkomligt massakrera Hammarby i Sjöstadshallen på lördagseftermiddagen. Därmed visade tjejerna var skåpet ska stå. Det ska alltså stå i Tyresö om någon trott något annat. Svenska Supeligan blir alltså berikat med ett av de mest talangfulla lagen i dess historia och den lilla kommunen Tyresö är alltså bland landets 14 bästa innebandyklubbar.

Matchen som sådan pågick egentligen bara i 13 minuter, för redan då hade Tyresötjejerna skickat in fyra bollar bakom en förgäves flaxande Alexandra Durling i Bajenmålet. Hemmalaget reducerade visserligen två gånger innan periodpausen så inför andra perioden hade TT ett magnifikt läge att kunna styra matchbilden dit de ville. 
“Visst lite darrigt kändes det, när de fick straff efter en minut, men den brände de och sedan var det lugnt.” Säger Madeleine Westberg till TN. “Vi gjorde ytterligare två mål och kunde bara gå in och spela av sista perioden.”
 

TN: Var ni inte nervösa?

MW: Nej inte jag i alla fall. Det var först när det var några minuter kvar och man började tänka “vad tusan har vi ställt till med” som det började pirra i magen. Sen kom slutsignalen och det blev någon slags TV-puckshög på golvet och alla ville bara krama all.”

TN: Blev det något firande igår?

MW: Kanske lite….
 
Kapten Westberg som är en gammal rävhona i sammanhanget har redans spelat fyra säsonger i SSL med Huddinge men tycker ändå att det här är roligare. “Att vara med och ta upp en klubb till högsta serien slår då mesta faktiskt. Det ska bli väldigt kul att köra på högsta nivå med det här gänget.” 
 
TN: Du känner inga ålderskrämpor? Du är trots allt 30…
MW: Nej men jag måste nog sätta mig ner och fundera över om tiden finns. Har inte riktigt hunnit tänka i de banorna ännu.
TN: Med ett så ungt lag som TT har borde kanske en spelare med din erfarenhet vara viktig?
MW: Ja jag har ju den rutin som behövs och har spelat där förr så visst känns det som om jag behövs, men vi får se. Jag vill inte riktigt tänka på det nu.
 

Åter igen så har Tyresö -Idrottskommunen markerat sin närvaro på kartan i ännu en lagsport, och på måndag startar arbetet med att se till att SSL sejouren inte blir ettårig, utan att man etablerar sig där.

 
Fullt medveten om att det endast är april månad, sticker jag ut mitt huvud och påstår att detta kan bli årets idrottsprestation i Tyresö Kommun under 2016. Någon som sätter emot?

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela