Tyresö Hanviken Hockey fick en tuff start på helgen. Lördag och söndag spelar THH två matcher i uppe i Norrland. Idag spelade Tyresölagen mot Sundsvall Hockey i Brandcode Center och förlorade med 3–0

I en ganska öppen match saknade båda lagen spets. Sundsvalls schweiziska målvakt Christof von Burg spikade igen, vilket gjorde att THH fick lämna Västernorrlands läns största stad tomhänta.

Tio minuter in i matchen tog Sundsvall ledningen efter ett snyggt spelmål, vilket var periodens enda. Tyresölaget vann dock skottstatistiken i första perioden med 18–13. I början av andra perioden utökade västernorrlänningarna ledningen till 2–0 genom et turligt mål av Sebastian Kaijser.

I tredje perioden försökte THH forcera, men lyckades inte. Istället vann hemmalaget skottstatistiken i perioden och fastställde slutresultatet till 3–0 i tom kasse.

Matchresultatet innebär att THH ligger på åttonde plats i Allettan Norra. Imorgon spelar Tyresölaget mot serietvåan Piteå för att sedan återvända till Tyresö.