Tyresö FF mötte serietvåan Triangeln på Mesta på lördagen och man gjorde det som vanligt men stil, finess och massor av mål.

Inför 200 fotbollstokiga Eskilstunabor som hoppades på hemmaseger, för det var det som krävdes för uppflyttning. Triangeln hade Enskede IK, helt plötsligt  flåsande i nacken. EIK som startade säsongen svagt men har jobbat sig uppåt i tabellen. Triangeln kom till match med sex raka segrar och hade väl förhoppningen att TFF skulle vara lite småmätta efter alla vinster och att Söderbönorna skulle göra livet surt för Enskede. EIK hade visserligen åtta raka segrar men de har inte varit så övertygande som Triangeln, och Eskilstunalaget har ju varit det lag som mestadels har parkerat på andraplatsen i serien.

Nu blev det inte alls som Sörmlänningarna hade tänkt sig Tyresö FF genomför en säsong till fullo. De är ungefär lika talbara som Charlie Babbitt i Rain Man. Har de bestämt sig så kör de, och det var väl därför som matchen slutade 0-6.

Sofie Thörnqvist öppnade målskyttet strax före paus och i den andra halvleken så satte Frida Thönqvist Show igång. TFF har ju vunnit serien och cupen, det enda som återstod var väl egentligen skytteligan. Tre spelare stod inför sista omgången på 20 mål vardera, Elin Flyborg i IFK Lidingö(3 straffmål), Emely Olsson i Enskede IK och så allas var Frida Thörnqvist. Samtliga spelare gjorde mål i sista omgången. Flyborg gjorde ett medan Olsson satte två för EIK. Thörnqvist drog in FYRA! Detta skedde då enbart i den andra halvleken så även skytteligan togs hem till Tyresö. På 17 minuter satte hon ett äkta hattrick, ja jag är väl medveten om att man ska sätta en med höger, en med vänster och en på huvudet men varför vara petig för? Vi har en 16 årig målmaskin i kommunen så om hon så gör mål med arselet så är åtminstone jag nöjd.

Alltid nyttiga mittbacken Linn Österholm satte även hon en kasse innan Thörnqvist avslutade sin målorgie två minuter före full tid.

 Niklas Wennergren

Foto: TN Lennart Jönsson | Frida Thörnqvist. Seriesegrare. Cupsegrare. Skytteligavinnare.

Dela