Nyuppflyttade Tyresö FF har, lagom till säsongsstarten varit ute med värvarhåven. Går man från Division 4 till Division 2 på två säsonger så kan detta vara nödvändigt och laget består ju fortfarande mestadels av egna produkter.

Hela tre spelare har man i dagarna skrivit kontrakt med. Jakub Kolarczyk är 19 år och fostrad i Enskede IK och spelade sju matcher för deras A-lag under 2018. Han beskrivs som en “bolltrygg spelare med mycket fin speluppfattning och hög potential och vi ser fram emot att få vara med och utveckla honom till nästa nivå” av Kenneth Johansson, evig sportchef i TFF. 

Miralem ”Misha” Aslani är en central försvarare som främst utmärker sig med ett fantastiskt huvudspel, närkampsspel och ledarskap på planen. Misha har representerat klubbar som Sirbja FF, IFK Stockholm och de senaste två säsongerna varit med på Newroz resa genom seriesystemet. Misha beskrivs som en spelare med naturlig pondus och utstrålning på planen plus att han även är ett stort hot på fasta situationer. Offensiva ska då tilläggas. Backlinjen är den lagdel som har haft störst omsättning i TFF de senaste säsongerna och nu när Peter Border börjat studera i Uppsala så behövs självklart förstärkningar.

Adonis Pelagia är ytterligare en mittfältare och Tyresös första import från Cypern. Han har representerat Orfeas Nicosia i sitt hemlan och i Sverige har han spelat för storheter som Rågsveds IF och Spårvägens GoIF. “Det kommer bli spännande att följa hans utveckling hos oss. Med sin löpvilja och ambitiösa spelstil kombinerat med sin fina speluppfattning kommer han se till att TFF får en stark vänsterkant.” 

Vänsterkanten är ju i och med Joel Embrings närvaro inte på något sätt svag men Division 2 är en tuff serie och det är klokt att i tid gardera sig mot skador och andra oförutsedda skeenden. Dessutom så får ju klubben en specialist guide under träningslägret senare i vår.

Redan nästa helg, den 26:e januari kan ni med stor sannolikhet se några av nyförvärven, spela på vallen då Herrlaget inleder sitt träningsmatchande med match mot Gamla Uppsala IF. Matchstart är 13:45.

Foto: TN Tyresö FF | Adonis Pelagia 

Dela