Det höll på att skrivas en episk hjältesaga i Tyresöhallen på lördagen när Tyresö och Sävehof drabbade samman i Svenka Cupen. Då Tyresö spelar i en lägre serie startade man med tre shoot outs som man satte bakom landslagsmålvakten Johanna Bundsen.

 

Vid matchstart undrade förstås de flesta hur länge Tyresö skulleorka stå emot detta stjärnlag. Väldigt länge skulle det visa sig. Visst satte Sävehof det första spelmålet men sedan var det Tyresö som gjorde de nästa tre och hade efter fyra minuter 6-1!

Ett inspirerat Tyresö anförda av en Frida Höglund i, ja vi säger väl högform, slet fullkomligt sönder göteborgarna.

–          Det är inte ofta som man tvingar de regerande Svenska Mästarna till två time outer efter tio minuter, säger Christopher Karlsson, tränare i Tyresö.

Timeouterna hjälpte föga. Det var Tyresö som var i ledning och de tänkte inte alls visa någon respekt för gästerna. Två minuter före halvtidsvilan ledde man 15-9, men en olycklig utvisning gav Sävehof en chans att snygga till paussiffrorna till 15-11.

Tyresö hade kontroll och behöll ledningen även efter paus, men någonstans började Sävehof att krympa avståndet något. Snart var ledningen nere på två mål men det tog ändå fyrtiosju minuter och 39 sekunder innan göteborgskorna var i ledning för första gången.

Kanske var det utvisningarna, som var fem till antalet, som var utslagsgivande, men oavsett det så ska hela laget ha en stor eloge för sin insats. Att luften sedan går ur laget och Sävehof springer iväg med några extra bollar på slutet får man förstå.

–          Vi gjorde en väldigt bra insats idag, som vi ska vara nöjda med, säger Christopher Karlsson till TN. Sävehf bytte till och med ut landslagsmålvakten Johanna Bundsen. Vi gjorde också en bra match i den första omgången av gruppspelet, där vi slog AIK med två mål. Det låter kanske lite men vi hade full kontroll på matchen.

Främsta målskytt blev Tyresös Frida Höglund med sex mål medan Sävehofs Mai Kragballe Nielsen satte fem.

Nu väntar en sista bortamatch i Lerum mot Baltichov. En klurig uppgift som helt avgör om Tyresö går vidare till utslagsomgångarna.

Herrlagets framfart i den nyinstiftade Svenska Cupen slutade på tre förluster men tre mycket bra insatser. Man hade Ligalaget Önnered på fallrepet och förlorade med uddamålet mot Kärra. Storförlusten mot Ligalaget Malmö HK kan vi lägga därhän och i stället se fram emot en spännande Allsvenska om ett par veckor.

Niklas Wennergren

Foto: TN Micke Göthe |

Dela